Renault Grand Scénic dCi 110 Bose 7P (2013)

Renault Grand Scénic dCi 110 Bose 7P (2013)

UitvoeringGrand Scénic dCi 110 Bose 7P
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

Ruimte wonder

Na twee jaar in een Ibiza ST te hebben gereden werd de auto te klein. Het moest een mini MPV worden en dus alle auto's hebben we bekeken of die interessant waren.
Onder aan de lange lijst bleven deze modellen over: VW Touran en Renault Grand Scenic.

Ik heb eerst een proefrit gemaakt in de Touran 1.6 Tdi en wat viel mij dit tegen zeg.
totaal geen pit mijn ibiza was nog sneller en als daar nog een caravan achter moet hangen...

toen de Grand Scenic 110 gereden. de eerste indruk was zeer goed, lekker soepel rijden en erg rustig en toch veel pittiger dan de Touran.

Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar een Grand Scenic van bj 2013 met het nieuwe neusje. een vereiste wat er in moest zitten waren Bluetooth, navigatie systeem, cruisecontrol.

Het is een Renault Grand Scenic 1.5 dCi 110 S&S Energy Dynamique 7-PERS geworden

Uiteindelijk deze mooie Grand Scenic gevonden van maar 8 maanden oud.
Tot nu erg tevreden maar over een aantal weken zal ik een opnieuw een review plaatsen

Nog steeds tevreden

Inmiddels ben ik 7000 km verder en de auto staat rond de 19000 km en vraagt om een onderhoudsbeurt.

Bij na vraag bij de Dealer kreeg ik te horen dat de Scenic een kleine beurt nodig heeft.
dit vind ik wel erg snel. 30.000 leek mij normaler. en bij 30.000 km moet hij alweer naar de dealer...

Inmiddels is de beurt ingepland en zal de auto een kleine beurt krijgen (A beurt)

Ik heb een behoorlijk waslijst aangeleverd dat nagekeken moet worden.

*De kofferbak kraakt als ik hem sluit
*De koppelingspedaal kraakt
*Airco en verwarming werkt niet optimaal en aanjager blaast niet constant.
*Binnenverlichting brand vel en minder vel tijdens het rijden
*Rare klonk link en rechts voor bij het nemen van drempel.
*Hoge toon tijdens heb bellen via de carkit voor de persoon die ik bel.
*Afstandsbediening rechts achter het stuur werkt niet altijd (wieltje)

Ondanks deze waslijst ben ik heer erg tevreden met de Grand Scenic. afgelopen mei vakantie wij we op pad geweest naar zuid Duitsland met een caravan van 800kg. een cruisesnelheid van 100 km/u in de 6e versnelling was geen probleem.

Wat is de Grand Scenic toch een heerlijk reisauto. de auto glijd heerlijk over het asfalt en krijg het idee dat de 1.5 dci weinig moet hoeft te doen om deze 1405 kg in beweging te krijgen. ook het banden en motor geluid zijn bijna niet aanwezig.

over een aantal maanden weer een review

Minder tevreden over de service van Renault en dea

Inmiddels zijn we heel wat kilometers verder en de auto rijd nog heerlijk maar....
Ik heb eigenlijk al vanaf het begin problemen met de Csrkit. Als ik iemand bel of ik wordt gebeld in de auto dan hoor de persoon die ik aan de lijn heb een hoge fluittoon (alsof er geen goede massa is) deze fluittoon is alleen hoorbaar als ik op het gas trap. (ik hoor het dus niet meer wel de persoon aan de andere kant van de lijn) daardoor ben ik zeer slecht verstaanbaar. Na een bezoek bij de Dealer heb ik nieuwe software gekregen maar dit was niet de oplossing. uit eindelijk 5x nieuwe software en een nieuw microfoontje verder is het probleem er nog steeds. vervolgens is de complete radio vervangen maar ook dit was niet de oplossing. de fluittoon is wel iets minder hierdoor geworden maar is nog steeds zeer duidelijk aanwezig. ik heb me er maar nu bij neergelegd aangezien de dealer en Renault nederland er niks meer aan willen doen.
Na de vervanging van de radio heb ik nog een ander probleem erbij gekregen namelijk: de radio start 3x op bij het starten van de auto het duurt soms wel 1 a 2 minuten voordat de radio aan gaat. voor dit probleem gaat de auto as. vrijdag naar de dealer.

Verder ben ik heel tevreden over de auto en ook met het trekken van de caravan van 1200 kg. toch ben ik aan het overwegen om de auto te laten chiptunen.

PRIVATE LEASE Renault Scénic