Renault Grand Scénic 1.9 dCi Privilège Luxe (2005)
Uitvoering | Grand Scénic 1.9 dCi Privilège Luxe |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Een geweldige auto; iedere rit voel ik me de koning te rijk. Het gebruik van de cruise control was de eerste keren wel even wennen als de auto de snelheid voor je gaat regelen. Ook het schakelen was wennen; omdat de motor erg stil is kun je moeilijk aan het geluid horen wanneer je moet overschakelen naar de volgende versnelling. Eenmaal gewend aan de nieuwigheden rijdt het fantastisch. De krachtige motor draagt daar zeker aan bij als je even wat snelheid moet maken. Ik was wel benieuwd of deze motor zou kunnen tippen aan de 2 liter benzinemotor van mijn vorige auto, maar deze diesel overtreft het zelfs. Confronterend is wel de digitale snelheidsmeter, die voor iedere inzittende duidelijk aangeeft wat de snelheid is.
Het eerste weekend dat we de auto hadden met een kinderfeestje de vuurdoop gehad, waarbij direct opviel dat het centrale opbergvak een geliefd object was om tegen aan te trappen vanaf de achterbank. Ook was het nu weer nodig om stoelverkleiners te gebruiken omdat de veiligheidsgordels hoger zitten.
Helemaal genieten is de renault card met afstandsbediening, die je alleen maar bij je hoeft te hebben om de auto te kunnen openen en te vergrendelen. Vooral als het regent is dit een uitkomst gebleken; gewoon de portieren openen zonder eerst naar je sleutel te zoeken. Ook het sluiten van de auto door een druk op de handgrepen is erg gemakkelijk. Het lichte interieur is goed schoon te maken, waardoor het ook voor gezinnen met kinderen een prima auto is.
Eigenlijk is de enige tegenvaller de verouderde versie van het navigatiesysteem (met pictogrammen), waarop zelfs onze eigen wijk die in 1999 is opgeleverd, niet zichtbaar is. Een update schijnt onderweg te zijn, maar wanneer blijft onduidelijk.
Geen problemen gehad en hoop dat ook zo lang mogelijk uit te stellen.