Renault Grand Scénic 1.6 16V Tech Line (2008)
Uitvoering | Grand Scénic 1.6 16V Tech Line |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Bijna Afscheid
Na ruim 4 jaar moet ik bijna afscheid van mijn fijne zwarte Grand Scenic Tech-Line 7P, benzine, 1.6 16v.
Standaard al alle optie's, de enige extra's zijn de kleur zwart en een panoramisch glazen dak in combinatie met donkere achter- en zijruiten.
De voordelen;
- Super praktisch,
- Een niet te evenaren navigatie systeem.
Jammer dat een update zo duur is. heb ik dus anders geregeld...
- Veel opbergvakken.
- Veel licht, zeker in combinatie met het glazen dak.
De nadelen;
- De motor, een 1.6 16v 110pk zou verboden moeten worden in zo'n 'zware' auto. Ik ben een sportieve rijder, dus schakelen bij 4300 t/min is geen uitzondering om enigszins met de verkeer mee te kunnen. (Mijn vorige Grand Scenic 1.5 16v Diesel met 105pk was sneller)
- Heb zeker 5 x pj de stadslichten moeten later vervangen (onmogelijk zelf te doen). De xenon lampen hebben overigens nooit kuren vertoond, maar vind wel de lichtopbrengst niet altijd toereikend op hele donkere wegen.
- Zit sinds 2 jaar een metaal bonk in het vooronder. (ik moet zelf altijd aan de spoorstangen denken). Het is er niet altijd, vooral bij koud en nat weer. Renault weet niet waar het vandaan komt. Hebben al één en ander vervangen, maar komt dus soms toch weer terug. Vreemd!
- Elektrisch inklapbare spiegels komen niet altijd terug op hun juiste positie. Mechanisme is al eens vervangen.
- Het apart te openen achterruit is ideaal, maar het sluitwerk aan de binnenkant is al redelijk verroest!
- Geen 'gratis' updates van het navigatie systeem.
Al met ben ik super tevreden (liefde maakt blind?)
Stap half juni weer over op een diesel;
Megane Estate 1.5 110 ECO2 Bose.
Keuze om na jaren weer kleiner te gaan rijden; (Heb er lang over getwijfeld)
- Kinderen worden groter, minder gezamenlijk onderweg
- Bijtelling van 14%
- Aanschafprijs (Grand Scenic mooi maar erg duur)
- Rijke uitrusting
- Mooi model
Zal qua ruimte en zicht even wennen zijn, maar laat maar komen. Ben er klaar voor.