| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1994 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 150.000 km |
| KM-stand laatst | 150.000 km |
Met drie kinderen op vakantie
Met drie opgroeiende tieners in een BX gaf problemen; wie gaat er in het midden zitten? En de oudste twee kwamen met hun hoofd boven de achterbank tegen een balk aan. Dus een andere auto voor de komende vakantie. Uiteindelijk werd het deze Express: genoeg ruimte voor de kinderen en alle spullen en een trekhaak voor de vouwwagen. Hij had al wel zo'n 150000 km. op de teller, maar het was toch een Renault!
De wekelijkse ritten in en rondom Eindhoven gingen zonder problemen, dus wel vertrouwen dat de rit naar de Provence ook wel zou lukken. En inderdaad, met hier en daar terug naar de 2e versnelling, zijn we zonder problemen in Zuid Frankrijk gekomen. Ook de ritten daar gingen zonder problemen. Maar de terugweg (het was heel erg heet die zomer) gaf wel koelproblemen en ergens bij Lyon hield de Express het niet meer. Dankzij de ANWB in een hotel en een fikse rekening (radiateur), konden we de reis naar huis volbrengen.
De rest van het jaar weer geen problemen, dus toch maar weer op vakantie naar Zuid Frankrijk. Heen en daar ging het allemaal weer goed, echter op de terugweg, bij het verlaten van de tolweg, toen ik moest terugschakelen: een hels kabaal en geen versnelling meer te gebruiken. Weer dankzij de ANWB, drie dagen hotel en een fikse rekening (versnellingsbak) naar huis. Maar verder een prima karretje.