Renault Espace RT 2.0 (2000)
Uitvoering | Espace RT 2.0 |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Espace ervaringen
Ik heb gedurende 6 jaar ongeveer 10000 km per jaar gereden met deze Espace op LPG.
De auto rijdt heerlijk, zit heel lekker, heeft lekker veel ruimte en is wat dat betreft een aanrader. Aan het begin heb ik problemen gehad met allerlei zaken, maar dat bleek opgelost nadat de accu was vervangen. Deze is totaal 2x vervangen.
Verder als belangrijkste kosten:
- Kleppenrevisie bij 150000 km;
- Reparaties uitlaat (excl catalysator).
Tevens was de gasinstallatie vrij gevoelig bij vochtig weer.
Ook gingen er zo nu en dan lampjes kapot in het dashboard en daar is haast niet bij te komen.
Het airbag-lampje brandde al vanaf de aanschaf, is even gerepareerd door de solderingen te repareren, maar meteen daarna ging dit lampje weer branden.
De lak zag er voor een 11 jaar oude auto nog fantastisch uit.
Qua auto kan ik deze aanraden, ik heb echter twijfels bij de motor, zeker met LPG. Maar mijn problemen kunnen exemplarisch zijn.
Toen ik hem kocht heb ik bij de ANWB gekeken en stond deze auto (8-klepper) als een goede trekker te boek, maar onze caravan, die leeg 850 kg is, krijg hij moeilijk lange hellingen op.