Renault Clio TCe 90 Energy Authentique (2014)

Renault Clio TCe 90 Energy Authentique (2014)

UitvoeringClio TCe 90 Energy Authentique
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

3 weken in bezit

• 841 km

Ik ben nu precies 3 weken eigenaar van mijn Renault Clio 0.9 Tce Authentique.
Na ruim 800 kilometer denk ik wel een goede indruk gekregen te hebben van deze auto.

Allereerst het model.
Iedereen die de auto ziet vind hem mooi.
Ik heb gekozen voor wit met zwart accenten en zwarte velgen.
Ook het interieur krijgt veel complimenten en ik hoor altijd; Zo dit is niet meer de Clio van vroeger.

De stoelen zitten voor mij fantastisch.
De zit voorin is goed en ruim.
Achterin kunnen 2 volwassene goed zitten, al vind ik de instap achter wel wat krap.
Het zicht naar achter is matig.
In de dikke c-stijl verdwijnt een complete woonwijk.
Dus je spiegels goed afstellen is geen overbodige luxe.

De kofferbak is een grote verassing met nadruk op grote.
Van buiten verwacht je niet zo'n grote kofferbak te hebben.

De 3 cilinder motor is best vlot.
Net na de 2000 rpm komt de turbo bijzetten die de auto goed van zijn plek krijgt.
In de stad en op de snelweg komt de Clio lekker met het verkeer mee.
Na de eerste tankbeurt kwam ik op een verbruik van 6.4/100km.
De auto rijdt nog in, dus dat wordt nog zuiniger.
Het boekje halen zal zoals men wel weet niet gaan lukken, maar 1:18 is geen illusie.
Wel is mijn motor een beetje bokkig als hij koud is.
Dit heb ik bij de dealer gemeld, en ik moet terugkomen als dit vaker voorkomt.

Het audiosysteem, waar ik veel wisselende reviews over gelezen heb, was ik heel erg nieuwsgierig naar.
Ik ben wel tevreden met het geluid dat de 6 speakers produceren.
Verwacht geen rijdende subwoofer, maar tegenvallen deed het mij zeker niet.

De stemmen van het navigatiesysteem, is een puntje van kritiek.
Het is een computerstem die je verteld hoe te rijden.
Ik ben opzoek naar een update of een download zodat de stemmen natuurlijker klinken.
Het systeem is verder wel duidelijk, overzichtelijk en snel.

Binnenkort meer

PRIVATE LEASE Renault Clio