Renault Clio Sport 2.0 16V (2004)

Renault Clio
Renault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault Clio - interieur

UitvoeringClio Sport 2.0 16V
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Ik rij nu een paar maanden in mijn blauwe Clio, dezelfde kleur als de Clio in de mr. X reclames van Renault. Het mooie aan deze auto is dat alles erop of -in zit wat je normaal bij een duurdere auto verwacht; xenon verlichting, climate control, regensensor, lichtsensor, goede radio/cd speler met wisselaar, fijne sportstoelen etc. En wat natuurlijk ook leuk is, zijn de verbaasde blikken op de weg wanneer je weer een 1.9 TDI lease Golfje voorbij gaat. Pas bij het aanzicht van de dubbele uitlaten hebben de meesten het door dat dit niet een normale Clio is, maar een met 182 PK.

Absoluut top is de wegligging, je kunt echt genadeloos hard door de bocht (wel even de passagiers waarschuwen). Grip is echt prima en met de traction control en EPS verlies je de controle eigenlijk nooit. Demping is lekker hard, zoals het hoort, sturen zeer direct en de sportstoelen geven voldoende steun. En met het sportieve geluid uit de dubbele uitlaten is het rijden over landweggetjes een feest!

Wat ik wel een beetje mis is een 6e versnelling. Op de snelweg wordt het sportieve geluid boven de 4000 toeren wat vermoeiend, maar wanneer je je aan de snelheid houd is het wel te doen.

Ook zorgen de brede banden ervoor dat de auto wat meer gevoeling is voor spoorvorming, dus wees niet verbaasd dat de auto af en toe wat gaat ’zoeken’ op sommige wegen.

En meerdere mensen schijnen hier last van te hebben; de handrem blijft plakken wanneer de auto een paar dagen heeft stil gestaan.

Een paar dingen, sommige eigen schuld; 2 lekke banden en een gescheurde velg doordat ik over een steen oid reed en 2 doorgebrande lampen; een van de kentekenverlichting en de binnenverlichting.

PRIVATE LEASE Renault Clio