Renault Clio 1.5 dCi 85 Night Day (2011)
Uitvoering | Clio 1.5 dCi 85 Night Day |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste ervaringen 660 km
Ons over de streep laten trekken een nieuwe Clio aan te schaffen door de ABC actie van Renault. Onze oude Clio was al weer 10 jaar oud en was niet vooruit te branden. Liep zeer onregelmatig en dat begon ons steeds meer te storen.
Na een proefrit in een benzineversie 100 TCe waren we overtuigd. Deze Clio is heel wat ruimer dan de vorige versie en beschikt over voldoende vermogen om vlot met het verkeer mee te kunnen.
Gekozen voor Clio diesel, versie Night&Day. BPM vrij, wegenbelastingvrij tot 2013 en natuurlijk een zuinige wagen.
Hoewel al zeer compleet, hebben we nog een schuifdak toegevoegd, Pack City, metallic lak Noir Nacré en het volwaardige reservewiel.
Bij het afleverpakket hoorde ook een lakbehandeling WaxOyl en ik ben wel benieuwd wat daar het effect van gaat zijn. Iemand ervaringen mee?
Na bijna 3 maanden wachten konden we vorige week onze nieuwe Clio ophalen.
De eerste ervaringen zijn positief.
Auto is vooral STIL. Tot ca. 100 km/h hoor je de motor op de achtergrond. Bij hogere snelheden wordt de motor overstemd door het rijgeluid van de banden, in ons geval Michelin Energy Savers. Voor het moment nog rustig gereden en de motor op het gemak laten werken. Schakelen gaat soepel.
Wegligging is goed te noemen. Bij 120 km/h gevoel van volledige controle over de auto. Naar mijn smaak mag de besturing wat zwaarder, maar dat is een detail waar ik zeker mee kan leven.
Cruise Control werkt goed.
Het schuifdak vind ik een echte aanrader. OK het kost wat extra en enkele cm hoofdruimte, maar daar krijg je veel ruimtelijk gevoel voor terug, ook voor de achterpassagiers.
Over het verbruik kunnen we nog niets melden. De boordcomputer geeft gemiddeld 4.7L/100 km aan, maar ik geef de voorkeur aan de gegevens van de tankbeurten. Daar moeten we nog even op wachten, want met deze Clio kun je ruim 1000 km afleggen voor je moet gaan tanken.
PRIVATE LEASE Renault Clio