Renault Clio 1.5 dCi 85 Dynamique (2008)

Renault Clio
Renault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault Clio - interieurRenault Clio - interieurRenault Clio - interieur

UitvoeringClio 1.5 dCi 85 Dynamique
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

23/11/2008
Ondertussen ongeveeer 12000km gereden met de Clio,
auto blijft weinig verbruiken en zeer vlot meerijden in het verkeer.
Wat je wel merkt bij nat/glad wegdek is dat de antislip regeling zijn werk doet. Bij het sneller willen optrekken zullen de voorwielen niet beginnen spinnen.

29/03/2008.
Ondertussen 1500km gereden en met auto naar garage geweest voor eerste nazicht.
Eerste ondervindingen. Auto is vrij vinnig, stil, verbruikt weinig (5 liter op 100km) en is goed baanvast.
Er zijn een paar handige dingen namelijk:
Je kunt de intervalsnelheid regelen van de ruitenwissers vooraan.
De ruitewissersvooraan nemen af in snelheid als je voor een licht staat.
De 4 richtingsaanwijzers werken bij automatisch bij noodstop.

Wat wel wennen is, is het lichte stuur in bochten bij op autosnelwegen, het is alsof je op ijs aan het rijden bent dan. Dit is wel raar in het begin.

29/01/2008 Gisteren de nieuwe auto gaan afhalen,
deze was er sinds 25/01/2008 dus zeer goed op tijd!
de korte afstand dat we er hebben mee gereden alleen maar + punten!
auto rijd zeer stil (motorgeluid is goed weggeisoleerd).
eerste 1500km’s nog onder 2500toeren houden, maar motor het gevoel van potentieel van deze motor is er wel.
Het comfort tov kangoo of saxo is zeer groot te noemen!

Op 11 november heeft mijn vriendin haar auto in de prak gereden (over kop gegaan).
Toen zijn we de maandag nadien naar garage gegaan om nieuwe auto te bestellen.
Mijn vriendin reed met een citroen Saxo Furio, en wou in de kleine wagens blijven dus was onze keuze vrij vlug gemaakt.
Keuze tussen de Twingo, Clio Campus en nieuwe Clio.
Twingo vonden we persoonlijk iets te klein voor autostrades te doen.
De Clio campus heeft als nadeel als je iets langer bent dat je toch niet zo een goed overzicht hebt, en de nieuwe Clio heeft een goed overzicht en heeft vrij veel ruimte ten opzichte van de Campus.
De hudige leverdatum staat op 28/01/2008 kleur is eclipsgrijs, optiets EPS, abs, airbags, radio bediend aan het stuur...
Een vrij volledige auto hopelijk rijd deze even goed als de Kangoo.

Het loskomen van de carbon strip aan de linkervoordeur,dit nadat er kleine bluts uit de zijkant was weggewerkt.
De strip is echter zonder problemen door garage vervangen in garantie.

Ervaringen

De auto blijft voldoen aan de verwachtingen,
1000 km geleden onderhoud gehad, en geen opmerkingen.
Geen storende kraakjes of piepjes.
De auto blijft bij regen/sneeuw/ vriesweer ook een heel goede baanligging.

PRIVATE LEASE Renault Clio