Renault Clio 1.4 16V Team Spirit (2006)

Renault Clio
Renault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault ClioRenault Clio - interieurRenault Clio - interieurRenault Clio - interieur

UitvoeringClio 1.4 16V Team Spirit
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

In februari kon ik eindelijk mijn nieuwe Clio ophalen. Inrijden moest helaas wel tot 1500km rond de 90km/u (dacht dat dat met de nieuwe motoren niet meer van toepassing was). Na 1500km kon ik eindelijk wat harder en na 5 jaar een Fiat Punto, 55PK, te hebben gereden was dat een hele stap voorwaarts. Optrekken gaat wat harder en ook in z’n 5 kan je lekker meekomen met het verkeer. Geen sportprestaties verwachten anders koop je natuurlijk een andere auto. Heb er nu 3300 km op zitten en de auto rijdt fantastisch. Motor is vrij stil, en het interieur ziet er werkelijk fantastisch uit (serie limite, 1.4). Enige nadeel is dat de banden wat luidruchtig zijn op de snelweg en die wil ik dan tijdens de eerste beurt ook vervangen. Bedoeling is dat ie 4 jaar probleemloos mee moet kunnen en voorlopig ziet dat er goed uit. Hoop niet dat ik te vroeg juich maar positief en wat optimistich blijven moet wel he anders geniet je er niet van.

Echte problemen wil ik het niet noemen maar meer kleine dingen die wat irritaties kunnen opwekken. Ten eerste is het handrem lampje al 4 keer gaan branden gepaard met een schitterend geluidje. Heb de dealer hierover al gebeld en ik kan zo naar ze rijden zonder eerst een afspraak te maken( nog niet gedaan).
Het 2de dat me eigenlijk meer dwarszit dan het lampje is dat waarschijnlijk de bestuurdersgordel wat losjes zit(veel te makkelijk te verstellen) en dus tijdens het rijden gaat trillen. Met de radio merk je er natturlijk niks van maar zonder is het duidelijk hoorbaar. Heb Reanult nog niet hierover gesproken maar lijkt me iets wat snel kan worden opgelost.

PRIVATE LEASE Renault Clio