Renault Clio 1.2 16V 75 Expression (2008)

Renault Clio 1.2 16V 75 Expression (2008)

UitvoeringClio 1.2 16V 75 Expression
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

1 JULI 2008 - 0 KM op de teller / Renault Clio 1.2 16V Expression (75 PK)
=========================================================================
Voor het eerst een geheel nieuwe auto gekocht. Altijd heb ik gezegd dat zodra je de showroom uit rijdt er al een deel van de waarde als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wat heeft mij dan toch overgehaald om deze nieuwe Clio te kopen. Ten eerste de prijs. Via een mooie korting bij de dealer heb ik een gunstige prijs weten te betalen voor deze Clio. Punt 2, met mijn vorige auto had ik zoveel panne dat ik het zat was om elk halfjaar stil te staan en weer zoveel euries naar de dealer te brengen ter reparatie. Punt 3, het benzineverbruik. Mijn oude auto reed gemiddels 1 op 12, en met deze Clio hoop ik toch wel een 1 op 16 te kunnen rijden. Scheelt toch weer een slok op een borrel, zullen we maar zeggen.

Kortom, een nieuwe Clio is het geworden. Maandag 31 mei reed ik ermee uit de showroom en ik moet zeggen, dat geeft toch wel een lekker gevoel zo’n nieuwe auto. De auto voelt goed aan. Het lijkt wel alsof ik over ijs rijd als ik aan het stuur draai, zo licht stuurt de stuurbekrachtiging. Hiervoor reed ik in een Fiat Brava 1.6 SX uit 1997. Zeker geen verkeerde auto geweest, maar deze Clio die 11 jaar nieuwer is, overtreft hem toch wel.

Eerste indruk:
Een fijne auto die lekker stuurt. Ligt goed op de weg en heeft met zijn 75 pk een redelijk vermogen. Het onderste uit de kan heb ik nog niet gehaald maar er valt vlot mee te rijden. In eerste instantie miste ik de power die ik van mijn vorige auto gewent was. Tuurlijk het was geen racemonster maar je kwam goed vooruit. Deze Clio mist naar mijn mening wel wat power.
Verder zit alles erop en eraan: Airco, mistlampen, follow me home verlichting, radio-/cd-speler, gekoeld dashboardkastje, middenarmsteun, electrische ramen, centrale deurvergrendeling, airbags, ABS. Geen toeters en bellen maar wel functioneel en degelijk.

Pluspunt:
Bij aanschaf van deze clio een gratis VDO Dayton PN 6000 XXL navigatiessysteem. Een erg leuke gadget met TV-functie, mp3-speler, video-functie en foto-functie. Daar komt nog bij dat de auto in 3 jaar tijd renteloos kan worden afbetaald. Wat wil een mens nog meer voor die prijs?

UPDATE 23 AUGUSTUS 2008 - 2.250 KM op de teller
===============================================
De auto bevalt nog steeds prima. De motor begint steeds beter te lopen en de versnellingsbak schakelt vlot en soepel. Je moet hem echter wel op toeren houden wil je er echt vlot mee rijden. Dat is goed te doen maar dat gaat wel ten kosten van het verbruik. Het gemiddeld verbruik ligt op dit moment op 7.7 l/km. Ik ga ervan uit dat dit nog wel iets zal teruglopen.
Verder geen problemen tegen gekomen. Auto stuurt goed en er zijn geen vreemde kraakjes of piepjes te horen.

UPDATE 27 OKTOBER 2008 - 4.750 KM op de teller
==============================================
Bijna 4 maanden in gebruik. Bevalt nog steeds prima. Het is een verrassend ruime auto waar gemakkelijk veel bagage in kan. En mocht de kofferbak niet voldoende ruimte bieden dan is de bank makkelijk in 2 delen neerklapbaar.
Het verbruik ligt inmiddels op de 6.7 l/km en ik heb het idee dat het verbruik steeds verder gaat teruglopen. Goed voor het milieu en voor de protemonee zullen we maar zeggen. De auto vertoont geen vreemde kuren en rijdt nog steeds goed.

UPDATE 23 MEI 2010 - 19.500 KM op de teller
=========================================
De Renault Clio bevalt nog altijd prima. Ik was op zoek naar een auto zonder veel extra's. Gewoon een auto die je van A naar B brengt zonder problemen. Wat dat betreft voldoet deze auto geheel aan die verwachtingen. Na de vorige update geen problemen met de auto gehad. In juni van dit jaar is die 2 jaar oud. Het verbruik schommelt nog altijd rond de 1:13 l/km. Ik moet toegeven dat ik niet de meest "nieuwe rijder" ben, maar dat verbruikt valt me toch wel iets tegen. Na ruim 500 km kan ik de tank weer volgooien. Ook vind ik hem nogal gehorig bij snelheden van 100 t/m 140 km/h. Onlangs een testrit gemaakt in de nieuwe Polo Blue motion. En eerlijk is eerlijk, er zit toch wel veel verschil tussen een Polo en een Clio. Naar mate je een auto langer in je bezit hebt ga je er steeds meer van verwachten. Gevolg: je wilt meer luxe en simpelweg gewoon meer auto. Vandaar ook dat er over 7 maanden en Polo voor de deur staat in plaats van deze Clio.

UPDATE 29 JULI 2010 - 21000 KM
=========================
De auto houdt zich prima. Geen bijzonderheden en geen reparaties. Inmiddels heeft die vandaag zijn tweede onderhoudsbeurt gehad. Verse olie en nieuwe filters, hij kan er weer even tegenaan!

1 JULI 2008:
============
Helaas kom ik tot de ontdekking dat er op de rechter achterbumper lakschade is ontstaan. Vermoedelijk tijdens het transport vanuit België. 1 belletje naar de dealer en er wordt een afspraak gemaakt voor het puntverven van de bumper. Goed geregeld dus.

23 AUGUSTUS 2008:
=================
Geen problemen of bijzonderheden.

27 OKTOBER 2008:
================
Op het dashboard is het airbaglampje gaan branden in combinatie met een servicesleutel. Gelijk een afspraak gemaakt bij de garage om dit euvel te laten verhelpen. Zal vermoedelijk wel om een datakabel gaan die los zit. Auto is inmiddels terug en het bleek inderdaad om een kabel te gaan die los zat.

23 MEI 2010:
==============
Geen problemen na de laatste update.

29 JULI 2010:
==============
Jaarlijkse onderhoudsbeurt is uitgevoerd. Geen problemen

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Clio