Renault 19 Latitude 1.8 (1996)
Uitvoering | 19 Latitude 1.8 |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Deze auto is ruim, comfortabel en niet erg onderhoudsgevoelig. Vergeleken met mijn vorige lever ik behoorlijk wat pk"s in, zonder dat ik het gevoel heb niet meer met het overige verkeer mee te kunnen. De zitpositie achter het stuur is dank zij de in hoogte verstelbare stoel en het verstelbare stuurwiel goed aan te passen. Het motorgeluid blijft tot ver boven de maximaal toegestane snelheid in ons land zeer acceptabel, mede door het vrij lage toerental (3000) bij 120 km/u.
Naast de electrisch bediende voorruiten en de op afstand te bedienen centr. portiervergrendeling zitten er geen electronische snufjes op die dus ook niet ontregeld kunnen raken.
Buiten de normale onderhoudskosten (beurten, banden,
distributieriem ) hebben zich in al die jaren eigenlijk maar twee gevallen voorgedaan, die mij tegen vielen nl. katalysator kapot en voorveren verroest.In beide gevallen vervangen. Als het aan mij ligt, blijf ik nog een poosje in dit wagentje rijden, hoewel de nieuwe Megane er verleidelijk uitziet.....