Porsche 968 Coupé (1993) #2
Uitvoering | 968 Coupé |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Toch nog maar een review
De 968 is helaas verkocht maar toch besloten alsnog een review te maken daar er weinig over te vinden is. Altijd fijn als je er toevallig 1 zoekt.
Meeste mensen zien de 968 als een poor man's Porsche. Terecht? nee geheel onterecht. Je hebt geen 911 nodig voor de Porsche beleving. Doordat de 968 eigenlijk een doorontwikkeling is van de 924/944 is eigenlijk alles aan deze auto volledig doordacht. Door bijna de perfecte gewichtsverdeling van 50/50 in combinatie met het lage gewicht en de achterwielaandrijving is dit een van de leukste auto's die ik ooit gereden heb. Voor dagelijks verkeer prima geschikt. Je moet alleen wat lenig zijn vanwege de lage zit. Voor het rijden van kleine dijkweggetjes de perfecte metgezel. Een 3 liter 4 cilinder die je heerlijk kan doortrekken (in 2 zit je al bijna op de 100). Een klaverblad nemen is geweldig. Hij kleeft als het ware aan de weg. Qua wegligging is het een van de meest vermakelijke auto's.
Praktisch is het 2+2 maar dan moeten je kinderen geen benen hebben. Dit zorgt er wel voor dat het met zijn tweeën een ideale reisgenoot is. Naast een bak bagage in de achterbak heb je ook nog ruimte extra doordat je de rugleuningen van de achterzitjes in kan klappen. Daarmee slikt die aardig wat bagage.
Verbruik. Bij rustig rijden is 1 op11 prima haalbaar. De auto nodigt wel uit tot lekker doortrekken dus meestal kwam het verbruik hier wel iets hoger uit.
Onderhoudskosten: Ik heb de auto uit Zweden gehaald en heb op een startmotor na geen enkele kosten gehad aan onderhoud. Ik heb hem bij binnenkomst wel meteen voorzien van verse Mobil olie en alle filters vervangen. Nodig? Nee. Maar wel prettig.
Enige echte kosten die ik heb gemaakt waren cosmetisch van aard. De achterschermen steken dusdanig uit dat ze gevoelig zijn voor steenslag. Alle skirts voorzien van nieuwe passingsrubbers. Welke gewoon betaalbaar bij Porsche zijn te krijgen. Onderdelenvoorziening is prima op orde.
Als ik weer een leuke betaalbare (dat wordt wel steeds lastiger) voorbij zie komen dan zou dat zomaar een blijvertje kunnen worden.