Porsche 911 Carrera Coupé (1984)
Uitvoering | 911 Carrera Coupé |
Bouwjaar | 1984 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Wat bevalt:
Het rijden, de ongelofelijke wegligging en het geluid. De totale rijervaring in ongeevenaard. Alles hoor je en voel je. Voor al je zintuigen is het anders dan normale auto’s. Dit is echt super! Ook als je rustig in het verkeer meetokkelt ben je echt bezig met het rijden. Bij flink gasgeven heb je het idee in een hele lichte auto met een enorme motor te zitten. Super.
Wat niet zo bevalt:
Hij doet een beetje klein aan. Als het hard gaat, wordt dat effect groter, zeker richting 200 km/u heb je het idee in een soort kleine rijdende bom te zitten! Erg gaaf maar ook een beetje eng. Verder vind ik de verwarming lastig te bedienen.
Een flinke lijst:
Eerst de vering voor, toen achter (zijn dure klussen).
Toen een koppeling aan de olieleiding die lekte. Was nauwelijks los te krijgen. Verder last gehad van plakkende injectoren. Nu drie maanden later is het pas helemaal verdwenen. Toen wat startproblemen gehad, DME-relais vervangen. Vanaf dat moment altijd starten lopen.
Na een paar flinke buien bleek het achterraam te lekken. ik merkte het toen op het voeteneind achter de stoelen water bleef staan. Achter hele zaakje (interieur) losgehad en gedroogd en raam opnieuw erin gezet.
Dit model is voor mij altijd een droom geweest. Toch valt hij me wat tegen qua kosten. Het is geen gemakkelijke auto om aan te werken en sommige onderdelen zijn duur. Desondanks is er eigelijk geen vervanging. Italiaanse sportwagens zijn niet te betalen, de 944 en 928 zijn misschien beter maar missen uitstraling. De 964 is qua onderhoud niet te betalen en bovendien minder mooi.
--------------------------------------------------------
Nu 10000 km verder lijken de problemen over. Na een weekje vakantie in Duitsland waarbij 2500 km onder de wielen zijn doorgegaan blijkt de 911 een zeer betrouwbare reisgenoot. Opmerkelijk is verder dat de stoelen prima zijn, ook na hele lange ritten stap je nog fris uit. Verder het vermelden waard is het tempo waarmee je met deze auto een haarspeldbochten kunt nemen: ongehoord! Dan merk je wat een laag zwaartepunt doet.