Peugeot 607 2.0-16V HDiF Pack (2006)
Uitvoering | 607 2.0-16V HDiF Pack |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik rijd per jaar ongeveer 70.000 km en regelmatig in Duitsland op de autowegen.
Bij de aanschaf zocht ik naar een auto die van binnen luxe is en van buiten niet direct sterk opvalt. Daarnaast moet ik niet doodop, na een lange rit, uit de auto stappen. Deze 607 2.0 D voldoet hier ruimschoots aan. Ook bij hoge snelheid 190-200 km per uur ligt hij goed op de weg en blijft hij stil (ook met winterbanden). Bij topsnelheid gaat het verbruik richting 1 op 10. Op een trip naar Oostenrijk met een gemiddelde snelheid van 100 km/uur (ondanks files en topsnelheid) verbruikte deze 607 6,4 liter per 100 km. Hij rijdt zalig en heeft veel accesoires die automatisch uitstekend hun werk doen. Ook achterin zit je riant met veel beenruimte. Openen en sluiten van de kofferruimte gaat electrisch en vrijwel niemand vindt de open-knop van de kofferbak! De kofferbak is erg diep. De ingebouwde telefoon werkt uitstekend. Een volgende keer neem ik toch een bluetooth aansluting, omdat twee SIMkaarten (1 in de auto en 1 in mijn mobiel) niet handig is. Mijn vrouw vindt de auto erg groot en de grote draaicirkel lastig. Parkeersensoren voor en achter vindt ze fantastisch. De navigatiebestemming is alleen te kiezen/wijzigen als de auto stilstaat: erg lastig, maar wel veilig. Daarnaast werkt de Navtec met landen-CD’s. Bij grensoverschrijdende bestemmingen niet erg handig. Nooit meer een navigatie met CD’s, maar 1 DVD de volgende keer. Jammer dat ik door verandering van werkgever deze auto moet gaan inleveren. Mijn nieuwe werkgever heeft geen Peugeot als leasemerk, anders werd het weer een 607! Mijn nieuwe collega’s rijden BMW 5 serie, maar zijn onder de indruk van deze 607.
- een 3-tal keren gedurende de eerste maand viel de binnenspiegel van zijn bevestiging aan de voorruit. Dan schrik je je het lazarus! Heeft dealer verholpen.
- de boordcomputer met radio en navigatie valt ook nu nog regelmatig spontaan uit en start weer op. In de stad kan dat lastig zijn. Ook een nieuwe softwareversie bracht geen oplossing...
- een keer een lekkende band gehad. Er zat een schroefje in, waardoor de band zeer langzaam leeg liep. Band voelde niet leeg aan. Boordcomputer gaf keurig aan, maar deze melding verschilde van de melding lage bandenspanning en lege band: de dealer was niet bekend met het verschijnende logo...
- bij de achterlampen bleek een afdichting te ontbreken, waardoor regenwater, na het openen van de kofferbak, de kofferbak inliep. Dit is door de dealer direct verholpen.
- de beige leren bekleding van de bestuurdersstoel is na 85.000 km toch wel erg grauw geworden.