Peugeot 605 SV 3.0 (1991)

autoreview

Peugeot 605 SV 3.0 (1991)

Signalement

Uitvoering605 SV 3.0
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf179.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Enorm fijne en zuinige reiswagen. Verbruik komt ook bij hoge snelheden niet ver onder de 1:9, wat zeer redelijk voor het gewicht van de auto is. Zeer positieve ervaring. Tot nu toe de enige auto waar ik met mijn 1.92 erg goed in kon zitten. Dak is echter wel erg laag (schuifdak). Heb auto recent met pijn in mijn hard verkocht.

PROBLEMEN

- Electrische problemen: Storingen op ABS en niveau regeling. Verdwijnen vaak net zo snel als ze begonnen.
- Lekkende ABS pomp. Schijnt een 605 kwaal te zijn. Ding is onnoemelijk duur om te vervangen. Heb ik dan ook niet gedaan. Pomp drupte meer dan lekken, en ik heb nooit olie hoeven toevoegen. Auto wordt echter bij APK er wel op afgekeurd. Is ook op de sloop niet aan te komen.
- Tandwielen Electrisch schuidak versleten. Alleen nog te kantelen. Is eenvoudig te verhelpen.
- Stuurbekrachtiging valt soms uit in eerste paar minuten.
- Rembekrachting niet 100%.

Verder geen klachten. Auto komt over alsof hij nooit opraakt (kwaliteit), zeker motorisch. Rammeld minder dan een nieuwe 306. Zit er aan te denken er weer een te kopen. Gezien de aanschafprijs heb ik niets van de defecten laten repareren (de meeste had hij al bij aanschaf). Auto is naar Rusland geexporteerd omdat reparatiekosten te hoog werden.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens