Peugeot 407 SW XT Pack 3.0-24V (2005)

autoreview

Peugeot 407 SW
Peugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieur

Signalement

Uitvoering407 SW XT Pack 3.0-24V
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf1 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Even vooraf; Ik koop mijn auto’s(nieuw en gebruikt)samen met mijn vrouw al 12 jaar bij mijn vaste vakgarage waar ik goed zaken mee kan doen en een prima service krijg.
Heb volvo 340,nissan primera, opel corsa’s, Renault Espace en laatst volvo v70 gekocht bij dit bedrijf. Mijn vrouw rijd nu in een VW Fox en ik een peugeot 407 sw XT pack 24v.
De Volvo V70 was aan inruilen toe,had 180.000 km gelopen en ik wou wat anders.

Deze auto is voornamelijk aangeschaft om zijn uiterlijk en flinke motor met genoeg pk’s. Verder zit er navigatie in en een trekhaak onder.

Aan deze auto bevalt ons het volgende niet:
*1. de auto schokt bij 55 - 70 km zeer irritant
*2. de auto verbruikt ongeacht wie er rijd (mijn vrouw rijd anders dan ik) ongeveer 1 op 6.5- 7.5
*3. En het ergste , auto breekt van achteren uit! Over een heuveltje(30km hobbel)en een bocht naar links of rechts springt de auto naar links of rechts, op een slechte weg met hobbels en kuilen heb je moeite hem onder controle te houden, hij blijft maar springen. Naar onze mening en van mijn garage levensgevaarlijk.

Door het gevaarlijke weggedrag van deze auto ga ik er met tegenzin in rijden maar het kan niet anders Peugeot wil hem niet terug en anders kost het mij 17.500€ ?????

PROBLEMEN

Eind november zijn de klachten gemeld bij de garage: Schokken, verbruik en uitbreken!
Deze klachten zijn onderkent door de dealer.
Auto naar garage en vervolgens naar peugeot-dealer omdat garage de benodigde uitleesapparatuur niet heeft; Schokken valt een twee drie niet optelossen, moet kontakt opgenomen worden met Peugeot Nederland----> vervolgens moet Peugeot Nederland kontakt opnemen met Peugeot Frankrijk om het probleem op te lossen.
Inmiddels is het half maart en het probleem is nog niet opgelost.
Punt 2, het verbruik heeft waarschijlijk met punt 1 (het schokken) te maken.
Tussendoor nog een defekt portier slot gehad waardoor je door het achterportier naar binnen moest en defekte airbags!!
Voor het gevaarlijke uitbreken van achteren is de auto naar de importeur geweest, heeft men een afwijkende tolerantie gevonden, advies importeur : voorschokbrekers vervangen.
Heeft de peugeot garage gedaan en wij werden gebeld en mijn vakgarage ook dat het volgens hun nog niet in orde was en dat ze de auto naar Amersfoort wilden rijden om te vergelijken met een zelfde type,?? daar alleen in Amersfoort was zo’n auto beschikbaar.
Conclusie van de heren technicie van Peugeot Nederland: deze auto doet en deed het zelfde als uw auto dus uw auto is ok.?????????????
Dat is hij dus niet
Ik zie op geen enkel forum en bij geen enkele test mijn auto.
Ben ik nou de enige in nederland met zo’n type auto met deze klachten of zijn meerdere bestuurders van deze auto met deze klachten????

2,0
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (12)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens