Peugeot 407 SW XR 1.6 HDiF 16V (2005)

autoreview

Peugeot 407 SW XR 1.6 HDiF 16V (2005)

Signalement

Uitvoering407 SW XR 1.6 HDiF 16V
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf164.500 km
KM-stand laatst164.800 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Proefrit

 • 164.500 km

Vandaag een proefrit gemaakt in deze auto. De Peugeot 407SW stond voor een schappelijk prijsje te koop. Wel op de foto's was een deuk zichtbaar, onderaan de auto aan de zijkant.

Bij de dealer aangekomen, bleek dat dit niet de enige schade bleek te zijn. Er zat een forse scheur in het glazen panoramadak, er was een van vloermatvoetjes afgebroken, het knopje van radio had ik bij het gebruiken opeens in mijn hand en een van de sleutels was het knopje van de het 'stilettomechanisme'er af, maar werkte verder wel. Buiten deze dingen zag de auto er perfect uit.

De auto reed, ondanks zijn 1.6 motor, lekker pittig. Maar ik moet erbij zeggen, dat mijn huidige auto echt een trage slak was als het gaat op acceleratie. Pittig genoeg naar mijn smaak dus. Er was nauwelijks geluid te horen van de motor. De knopjes vond ik op een logische plek zitten, al zijn het er wel erg veel. Dat wordt het boekje even goed doorspitten om alle functies te leren kennen. De auto reed ook erg prettig. Luisterde goed naar de remmen, stuurde erg prettig, lag lekker op de weg. Wel een stuk groter dan mijn vorige auto, dat wordt ook wennen. Vooral een erg grote neus, die je niet zo heel goed kan overzien vanachter je stoel.

Besloten de auto te kopen,ondanks de schade dingetjes. Kreeg hem mee voor een goede prijs, met inruil van mijn afgereden Picasso. Kon hem daarvoor niet laten staan. De tijd zal leren of het een goede aankoop wordt.

PS: Betrouwbaarheid en gebruikskosten even voor het gemak op 3*** gezet, nog geen ervaring mee natuurlijk.

De eerste ervaringen

 • 164.600 km

Drie dagen geleden de auto opgehaald. Met z'n vieren naar huis gereden, het eerste ritje van ongeveer 50 kilometer. De auto reed heerlijk! Ondanks 4 mensen, niet de lichtste, trok de auto prima op. De mensen achterin klaagden wel over wat weinig beenruimte. Voorin heb je ruimte in overvloed. Stoelen dus maar een tandje naar voren.
Na zo'n dertig kilometer begon de auto te piepen. Twee foutmeldingen op het display: emissiestoring en een foutmelding over de snelheidscontrole. De cruisecontrol weigerde verder dienst. Lekker begin van je 'nieuwe' auto. Later bleek, dat de cruisecontrol na opnieuw gestart te hebben het wel weer gewoon doet, en dat de melding van de emissiestoring na een aantal keren gereden te hebben, weer verdwijnt. Ik las op een aantal fora dat dit een bekend Peugeot probleem is.
Verder is me opgevallen dat de airconditioning niet heel goed zijn werk doet. Dat lijkt me iets om met de eerste beurt eens na te laten kijken.
Ondanks deze probleempjes rijdt de 407 SW heerlijk. Het brandstofverbruik lijkt me erg mee te vallen, alhoewel ik denk dat de meter in het display wel erg positief is. Bij 120 km/h geeft hij aan circa 1:22 te rijden. We zullen zien bij de eerste tankbeurt, maar daar gaat nog wel een dikke 1000 kilometer overheen, denk ik (en hoop ik).

Problemen

 • 164.800 km

23-05-12:
Airconditioning functioneerde niet. Er bleek slechts 30 gram vloeistof in te zitten ipv 625. Bijgevuld bij de garage. Ook heeft de computer er aan gehangen: een vijftal storingen werden gevonden, waarvan er vier gelijk werden opgelost. Alleen de sensorstoring bij de aircopomp bleef bestaan, maar lijkt geen effect te hebben op de prestaties van de auto.
Airco blaast weer heerlijk koele lucht! En verder geen storingen meer ervaren.

13-07-12:
Nieuwe ruitenwisser achter: 14 euro.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens