Peugeot 407 SW XT Pack 2.0 HDiF 16V (2004)

Peugeot 407 SW
Peugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieur

Uitvoering407 SW XT Pack 2.0 HDiF 16V
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Auto met mooie uitstraling, blikvanger. Ruimte valt mee, zelfs voor mij met 1.91 m. Afwerking is top! Jammer dat er geen omkeerbare vloermat zit in de bagageruimte zoals bij de C5. Afleg mogelijkheden en bakjes voor de kilometervreter is goed. Wit leer in combinatie met licht interieur is zeer chique (mag ook wel voor een auto in die prijsklasse).
Motor is ook vlot; het rijdt lekkerder dan een 2-liter benzine; diesel is binnen niet te horen. De automaat reageert bij optrekken heel even wat traag en komt dan snel op snelheid. Je zit in een mum van tijd op 170, maar dan gaat het heel langzaam harder. Hij moet nog wat zuiniger kunnen. Na 5000 km. begint het te komen ( 1 op 14 bij 130 km/u. Cruisecontrol is super nauwkeurig en reageert accuraat en direct. Voice operated control is leuk voor bellen en navigatie, maar soms maakt hij fouten door te veel bijgeluiden.
Alles lijkt perfect te werken. Het glazen dak is leuk; bij vriesweer merk je toch wat koude straling (dus dicht dat dak) en bij zomers weer zal je het gordijn ook dicht doen, denk ik.

Inmiddels 90.000 km gereden.
In kort het blijft een heerlijke auto. Ik heb alleen wat problemen gehad met de ESP en ABS die uitvielen na een controlebeurt. (garagemonteur met dikke vingers?) Alle electronica blijft perfect werken. Ik rij zo’n 5 á 6 duizend per maand en heb nooit last van vermoeidheid of mijn rug.
Ruimte achterin is genoegzaam bekend net te krap voor een lange reis met 4 volwassenen naar Spanje. Bestuurder kan natuurlijk wat meer naar voren.....
Ook de kofferbak zou wat breder mogen. De afwerking is perfect, maar de wielkasten zijn weggewerkt en daardoor hebben ze de breedte beperkt. 2 golftassen gaat niet makkelijk. Alle materialen blijven erg mooi en werken alle nog goed.
Het blijft een eye-catcher en de 2.0 diesel is heerlijk. OK, de andere merken hebben op zijn minst 150 pk maar ik kom er lekker mee door het verkeer. De 4 bak automaat is ook gedateerd maar je trekt er vele auto’s uit omdat je niet hoeft te schakelen.
Peugeot komt gelukkig met grotere diesels en met 6 bak automaat: lijkt me heerlijk.

Geen; ik hoop dat het PSA concern de fouten van de C5 niet ook in de Peugeot heeft.