Peugeot 407 SW XT 1.6 HDiF 16V (2005)
Uitvoering | 407 SW XT 1.6 HDiF 16V |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
3 week geleden gebruikte peugeot 407 met 188k op de klok gekocht. Hiervoor een V50 leaseauto gehad, slecht bevallen, nieuwe motor, interieurradaitor 2 keer vervangen, airco vervangen, dashboard vervangen omdat de sleutel er niet mee uit wilde, wilde de auto overnemen, maar toch maar niet gedaan. Voor de V50 twee keer een peugeot 406 diesel gehad, wereldauto\\\\\\\'s. Dus viel de keus voor weer een peugeot.
Het is een mooie auto, groen/champagnemetallic met prachtig velours beige interieur, vorige bewoner was een vertegenwoordiger van 63 jaar die de auto zeer netjes heeft behandeld. Ik heb de auto via ACC overveen gekocht.
De auto rijdt erg fijn, net nieuwe olie en kentekenplaten op laten zetten. De volgende zaken vallen mij op:
Storingsmelding mistlampen: dit is te wijten aan het niet helemaal goed aansluiten van de trekhaak, er schijnt een kasje tussen te moeten en dan is de melding weg, daar gaan we ons dus niet druk om maken.
Inhouden motor bij het optrekken, bij het wegrijden met stationair toerental houd de motor wat in, dit geeft een schokkerig gevoel. Ik heb de vorige eigenaar gebeld en die kende het probleem niet en vertelde dat hij altijd met wat gas wegtrok, ik heb mezelf aangeleerd alleen de koppeling op te laten komen en als de auto rolt gas te geven, ik moet mijn gedrag wat dit betreft aanpassen, vind ik wel een beetje jammer.
Rookgas in het interieur, ik kan mij vergissen maar als ik in de file sta dan ruik soms uitlaatgassen, weet iemand wat dit kan zijn.
Verder hoorde ik dat de auto wat rookt via de uitlaat bij het gas geven. Ik ben achter de auto gaan rijden terwijl mijn vrouw reed, via de mobiele telefoon aanwijzingen gegeven over gas geven en inderdaad komt er een grijze rook uit de uitlaat bij fors gasgeven. Ik ga het olie peil in de gaten houden maar vermoed dat dit komt vanwege de rijstijl van de vorige eigenaar en dat het bijtrekt.
Tenslotte het verbruik, de boordcomputer geeft 1:20 aan maar bij de pomp kom ik steeds uit op 1:16.
Als iemand de zelfde ervaringen heeft als mij en antwoorden kan geven dan hoor ik dat graag.
1 van de kids heeft met de schouder tegen het panoramadak gestoten en nu ligt er een lamel los, woensdag gaat de auto naar de garage
gaatje n warmtewisselaar
Er zat een gaatje in de warmtewisselaar waardoor de koelvloeistof wegliep. In overleg met ACC Overveen, waar ik de auto heb gekocht, is het euvel opgelost door Nefkens Noord in Veendam waarbij ACC de helft vande kosten ad 300 euro voor haar rekening neemt. Ik heb overigens zeer goed te spreken over Nefkens in Veendam.
Volgens Nefkens wordt de "uitlaatgasgeur" in het interieur, wat onstaat wanneer de auto stilstaat met lopende motor, veroorzaakt door een lekkende pakking van een inspuitinjector in de motor, dit is een bekend peugeot kwaal, evenals geklapper rechtsvoor als ik door een bocht rijd, ik ga evanuit dat deze zaken nog onder de garantie worden vervangen.
update
Na bijna 3 jaar staat de teller op 315.000 km. Heb de laatste 100.000 km eigenlijk geen problemen meer gehad.....tot 2 weken geleden het emissielampje plots gaat branden, auto naar een dieselspecialist gebracht die eigenlijk niet verder komt dan het advies het vervangen van het dieselfilter op korte termijn. Omdat de auto geen vermogensverlies heeft en ook geen buitensporig dieselconsumpte heeft (1:17)rijd ik voorlopig gewoon door, als er vermogensverlies komt dan kan ik nog altijd besluiten de roetfilter te vervangen.
Ben wel benieuwd of er ervaringen zijn op dit gebied.
Johan

Peugeot 407 Coupé 3.0-24V Pack Leder, Clima, Navi, Cruise control, Parkeersensoren Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, Vo
- 2006

Peugeot 407 2.0-16V XR Pack | Automaat
- 2006

Peugeot 407 2.0-16V Premium Automaat | Autom. Airco | Cruise Control | Elekt. Ramen | LMV | APK 06-07-2026!
- 2007