Peugeot 407 SW XT 1.6 HDiF 16V (2005)
Uitvoering | 407 SW XT 1.6 HDiF 16V |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Geduld wordt beloond
Na 4 jaar in een lease 406 2.0 HDi gereden te hebben werd het tijd voor een nieuw leasecontract. De opvolger van de 406, de 407 was onderweg en deze wilde ik graag in SW uitvoering hebben. Vanaf september 2004 zou hij leverbaar worden. Na diverse bezoeken aan het Peugeot Experience in Breukelen werd gekozen voor een zwarte 407 SW HDI 1.6. Ik had nog even geduld nodig want ik wilde beslist een met cruise control. Op 5 januari 2005 werd hij afgeleverd. Na 40000 km heb ik wegens het veranderen van baan weer afscheid genomen.
Het was een hele fijne en comfortabele auto. Een echte rijdersauto, wat minder een gezinsauto door de beperkte beenruimte achterin. (ik ben bijna 2 meter lang dus de voorstel stond op de achterste stand. De bagage ruimte was ruim voldoende. Doordat de ruit van de achterklap apart te openen was, werd de bagageruimte optimaal benut.