Peugeot 407 SW XS 2.2 HDiF 16V (2007)
Uitvoering | 407 SW XS 2.2 HDiF 16V |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
11000 km
Peugeot 407 2.2 HDI half april geleverd door de dealer. Versie met veel extra’s waaronder veel electronica. Enigzins sceptisch door wat negatieve verhalen op Myreview en tevens niet echt een Franse-auto-rijder. Door ongekende souplesse van de auto / motor, comfort, wegligging, stilte in de auto en snelheid op autobahn ben ik voor auto gevallen. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Tevens Proefgereden met Passat tdi 170 en BMW 320d maar die boden bij lange na niet de kwaliteiten die ik belangrijk vindt. Passat gebruikt (3 verschillende passats tdi gereden!) altijd olie (1 liter per 7500 km) en diesel-tokkelt er thans nog steeds lustig op los in tdi versie. BMW 3 gaat zeer stoterig over slechte wegen. Ik begrijp nog steeds niet hoe autotesten zo enthousiast over de 3-serie kunnen zijn wat betreft wegligging. Goed je kunt snel door een bocht maar dat is het enige. Beide te duur in mijn beleving.
Aflevering van 407 was probleemloos. Zo ook de auto. Nu 11000 km gereden (60000 km per jaar) en geen enkel rammeltje, zeer snel en soupel. Bediening op satelieten aan stuur van radio en cruise control is even wennen maar werkt perfect. Afwerking op zeer hoog peil, goede kunststoffen en leren bekleding. Glazen dak is leuk maar bij zonlicht te warm. Advies is om zonnescherm dicht te houden op die dagen.
36000 km
Nog steeds een overwegend positief gevoel bij de Peugeot. Auto is snel, comfortabel, stil en soepel. Geweldige moter met ongekend veel souplesse; je hoort bijna niet dat het een diesel betreft. Toch zijn er een paar minpunten naar voren gekomen. De neus is te lang, wat bij insturen lastig is. Voorts vind ik dat de auto te zwaar is voor zijn klasse: 1650 kg maakt een auto met dit vermogen (170 pk) zelfs niet heel snel. Ook is de zitpositie achter het stuur niet optimaal. Ik heb vrij lange benen terwijl het stuur niet voldoende axiaal te verstellen is. Die combinatie zorgt er voor dat ik bijna met gestrekte armen rij. Vind ik niet prettig. Verder zijn de remmen op zich wel berekend voor de taak maar plotseling afremmen vanaf hoge snelheid (140+) geeft geen fijn gevoel. Remmen maken dan veel lawaai.
Positief is de prijs/kwaliteit verhouding. Auto geeft nog steeds geen piepje of kraakje.
11000 km
Geen, verbruikt geen druppel olie ondanks veelvuldig zwaar gebruik.
17000 km
Helaas ook liter olie bijgevuld: Afknapper.
26000 km
De cruise control viel spontaan uit en functioneerde wederom spontaan weer.
Wordt vervolgd.