Peugeot 407 SW XS 2.0 HDiF 16V (2006)

Uitvoering | 407 SW XS 2.0 HDiF 16V |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste half jaar
Deze Peugeot 407 is mijn eerste Peugeot (op een 205 van mijn vrouw, jaren geleden, na) maar zeker niet mijn eerste Franse auto. Na jarenlang Mercedes te hebben gereden, viel mijn oog op deze Peugeot, en qua roest lijken de rollen tussen Duits en Frans wel omgedraaid t.o.v. vroeger. Deze 407 heeft werkelijk nog nergens een blaasje in de lak, helemaal als nieuw. Een verademing!
De auto is uitgerust met de 2.0 HDIF i.c.m. de 6-traps automaat en die combinatie bevalt prima. De diesel is sterk, stil en gebruikt tot op heden geen druppel olie.
Bij aanschaf heb ik de voorremmen (schijven en blokken) vervangen, en de fuseekogel rechtsvoor. Deze was nog niet aan de afkeurnorm, maar ik ergerde mij wel aan het gerammel.
Verder deed de achterruitverwarming het niet en zat de afdekkap van het derde remlicht niet correct vast. Na inspectie bleek de bevestiging van de afdekkap van het glas te hebben losgelaten, maar een druppel secondelijm heeft dat probleem opgelost. De pluspool van de achterruitverwarming was losgekomen van de print op de achterruit, maar ook dat was met hardsoldeer zo opgelost.
Het is een heerlijke auto waar ik elke dag met een grote glimlach instap. Het interieur is nog erg netjes en keurig afgewerkt. Wat ik echt waardeer is de JBL audio installatie (overigens is de radio gewoon van Blaupunkt) waar een perfect geluid uit komt.
Qua raffinement is de techniek wellicht wat minder dan bij de Mercedessen, maar zoals gezegd is de afwezigheid van roest een heerlijk gevoel. Daarnaast zijn de stoelen prima voor elkaar en het panoramadak zogt voor veel licht in het interieur.
Nu na de eerste 6 maanden, kan ik wel zeggen dat de auto prima bevalt, echt gemaakt om lekker lange afstanden mee te rijden. Voorlopig ben ik overtuigd van het merk Peugeot.