Peugeot 407 SW XS 2.0-16V (2005)
Uitvoering | 407 SW XS 2.0-16V |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Vorig jaar mijn Punto ingeruild op deze 407SW automaat.
Tot op heden geen echte problemen, afgezien van een lege accu die tijdens deze winter de geest gaf.
Maar daarvoor was ik reeds vtv gewaarschuwd door de dealer (Vingerhoets Diessen, klasse service!).
Ik heb daar namelijk mijn auto geheel na laten kijken vorig jaar, nadat ik deze 407 aan de andere kant van het land (zonder garantie)had gekocht.
Volgens de dealer had ik een goede koop gedaan, en ik ben blij dat ik probleemloos rondrij.
Hij heeft ook vrijwel alle opties + volleder en groot navigatiesysteem.
Ik zal hier in het kort neerzetten wat mij persoonlijk bevalt en wat me (een beetje) tegenvalt na 3-kwart jaar en 5000 km.
+Luxe (ik zou altijd voor een type gaan met veel opties)
+Uitstraling (vindt het een erg mooie auto)
+Mooi Dashboard (ziet er erg druk uit, maar bediening valt reuze mee)
+Rijdt erg fijn, zeker niet traag, stuurt behoorlijk scherp.
+Stijfheid carroserie is erg goed, vooral te merken wanneer je scheef een drempel over gaat.
+mijn exemplaar kent géén rammeltjes of piepjes
-Zeker icm de 17" velgen onder mijn XS géén Frans comfort.
-Kleinste bagageruimte in vergelijking met andere stations in dezelfde klasse.
-Bij temperaturen rond en onder het vriespunt schokt de automaat van de 1e naar de 2e versnelling (schijnt normaal te zijn, is bij 2e of 3e keer schakelen verdwenen).
-Deze winter vaak last van beslagen ruiten
-Bij vorst en ijs eerst je buitenspiegel-behuizingen sneeuw en ijsvrij maken, voordat je hem ontgrendeld
Inmiddels weer eens bij Vingerhoets Diessen geweest, nwe olie voor motor en automaatbak + algehele controle.
Kosten € 210,=
Ik had nog even navraag gedaan bij een Peugeot-specialist in Goirle wat de kosten daar waren voor het verversen van de automaat-bak maar ik kreeg als antwoord;"beginnen we niet aan, gaat u maar naar de off. Peugeot garage?!".
Weet niet wanneer de automaatbak-olie ververst diende te worden maar hier gewoon om gevraagd.
Toch wel een behoorlijk verschil, bak is stiller en schakelt weer een beetje soepeler.
Zo af en toe een stroringsmelding gehad "ESP/ASR, snelheidscontrole defect", nu alweer een hele tijd geen melding meer gehad, gelukkig maar.
Voor de rest geen problemen/bijzonderheden.
Binnenkort 3 autovakanties, pakweg 5000 km bij elkaar, daarna maar weer een update
Verkocht voor wat groters
Vandaag gaan we hem wegbrengen,we hebben gekozen voor wat meer ruimte. Niet dat je verlegen zit om ruimte in de 407, maar als je met 4 volwassenen en bagage op vakantie moet wordt het toch wel wat krap. Jammer ook dat de bagage afdekking massief is en geen rollo.
De peugeot zal dus komende week op het net te vinden zijn (Eethen).
Afgezien van het normale onderhoud, 2x fusee, en 2x een accu (2e keer onder garantie, en een defecte remschakelaar zijn er dus geen bijzonderheden geweest en heeft deze me onderweg niet in de steek gelaten, je leest hier en daar wel anders...
Ik wens de komende eigenaar dan ook veel (rij)plezier met mijn 407.

Peugeot 407 Coupé 2.2-16V Référence / Airco / PDC / NAP / cruisecontrol /
- 2006

Peugeot 407 1.8-16V XR Pack ECC Audio/CD Elec. pakket PDC LMV 16" Schuif-/kanteldak Cruisecontrol ESP Trekhaak Dealeronderh Nw Apk
- 2004

Peugeot 407 SW 2.0 ST Pack Business GT navi,pano,clima mooi