Peugeot 407 SW XR 2.0 HDiF 16V (2004)

Peugeot 407 SW XR 2.0 HDiF 16V (2004)

Uitvoering407 SW XR 2.0 HDiF 16V
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008

Inhouden warme motor

Het inhouden van de motor komt af en toe voor, het is een geringe terugval in toeren dat daarna direct verdwijnt. Het is wel hinderlijk. Na aansluiting op de computer blijkt geen storingen vermeld te worden. Navraag levert op dat de EGR klep de oorzaak zou kunnen zijn. Er is een plaatje in de terugloop geplaatst en het euvel is niet meer voorgekomen.

Brandstofverbruik

Het verbruik varieert tussen 1:15,7 in de winter en 1:17,5 in de zomer. Ik tank altijd Tinq, Gulf of merkloos vanwege de prijs. Als ik een ander merk dieselolie toepas merk ik geen afwijking in het verbruik. Mijn vorige auto reed iets zuiniger, dat komt wellicht door het wagengewicht en het motorvermogen.

Totaal oordeel

Over het algemeen ben ik dik tevredem met deze Peugeot 407. Storingen komen niet voor. Binnenkort is de auto aan een beurt toe met APK en komen er nieuwe banden om.
Als enige minpunt kan genoemd worden de lage voorkant, je moet er op letten bij het parkeren.

Verkoop en export

De Peugeot 407 SW heeft het prima gedaan, echter liep ik tegen een Mercedes die 10 jaar ouder was aan. De 407 moest plaatsmaken voor oude degelijke techniek. Nu in juli 2013 geen moment spijt van gehad.
De 407 is verkocht aan een Marokkaans gezin, de eigenaar rijdt ermee in Marokko. In Nederland is er weinig belangstelling meer voor zware diesels.

9,5