Peugeot 407 SW SR 1.6 HDiF 16V (2007)

Peugeot 407 SW
Peugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieur

Uitvoering407 SW SR 1.6 HDiF 16V
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2010

Die zien we nooit meer terug

Helaas was mijn vorige voorloop auto (Ford Mondeo) aan zijn kilometers en kreeg ik een Peugeot 407SW om mijn kilometers te rijden.

Grootste angst die ik had, was dat de 1,6 diesel veel te min was voor deze grote auto. Achteraf was deze motor juist een van de dingen, die mij het minst irriteerde tijdens de 40k km die ik er mee heb gereden.

Wat was er dan niet goed aan deze auto?

De stoelen.
Hoewel heel veel mensen zwaren bij Franse auto's kon ik na veelvuldig draaien en schuiven geen fijne "zit" vinden in deze auto.

Ruimte.
Ondanks de afmetingen van de auto, heeft deze totaal geen binnenruimte. Het panorama glazen dak probeert het nog te verbloemen, maar alle ruimte gaat naar die enorme neus. Voorin heb je nog wel voldoende ruimte, maar achterin kan een persoon met gemiddelde lengte zijn benen niet kwijt. En ook de kofferbak is met 4 sporttassen volledig gevuld. Knap staaltje design.

Ergonomie.
Vergeet alles wat normaal is in een niet Franse auto en leer de logica van de Fransen. Alle knopjes zitten op een onlogische plaats of doen net iets anders dan je zou verwachten. Dit went natuurlijk wel, maar is niet nodig. Wat heb je aan een regensensor, als je de ruitenwisserhendel eerst uit en dan op automatisch moet zetten iedere keer als het gaat regenen.
Ook de draaiknop van radio/navigatie is niet bedoeld om tijdens het rijden aan te raken. Veel te gevoelig. De logica van de boordcomputer is mij tot op heden ook nog niet duidelijk.
Ook ontbreekt een continue weergave van de ingestelde temperatuur. Je moet weer naar een apart scherm om dit in te stellen en dit scherm blijft vervolgens ook staan en springt niet terug naar bijvoorbeeld het navigatiescherm.

Navigatiesysteem.
Ook het navigatiesysteem vereist een HBO opleiding informatica om iets in te stellen of om simpel even het geluid te dimmen. Meestal heb ik de navigatie niet aan, omdat ik de weg niet weet, maar om erachter te komen of er file op mijn route staat. Probeer maar eens rijdend de stem van de navigatie uit te zetten en de radio gewoon aan te houden. Tegen de tijd dat je dat lukt, ben je thuis.
Een uitkomst voor de bestemmingen in te vullen is
Enige pluspuntje is de stembediening. Vul je bestemmingen in en link er een voice-control aan en dan is deze in het vervolg makkelijk in te stellen. Tevens de enige nuttige optie van de voice-control.

Glazen panoramadak.
Leuk om te zien en het brengt veel meer licht in de auto, maar met 30 graden en een brandend zonnetje ben je dat heel snel zat. Niemand zit met die temperaturen graag in een kas. Dus rijd je bijna altijd met de zonwering dicht.

Maar er zijn ook pluspuntjes.
- De auto ziet er mooi uit.
- De 1,6 HDi is voldoende voor deze auto
- Buiten de zit rijdt de auto heel comfortabel zijn km's
- Veel opties en knopjes
- Voor zover ik kan beoordelen betrouwbaar

Onderhoud.
Ik ben er slechts 1 maal mee naar de garage geweest en dat was voor regulier onderhoud. Nooit geen problemen gehad. Geen rammeltjes of kleine storingen.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee