Peugeot 406 Coupé Pack 2.2-16V (2003)

Peugeot 406 Coupé
Peugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 CoupéPeugeot 406 Coupé - interieurPeugeot 406 Coupé - interieur

Uitvoering406 Coupé Pack 2.2-16V
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Dit is mijn tweede 406 coupe en hij bevalt uitstekend. In het begin moest ik nog wel een beetje wennen aan de grote grill maar na een tijdje begint dat toch ook te wennen en het misstaat hem niet (alhoewel ik de eerste serie toch net iets sierlijker vind). De 2.2 motor is een stuk prettiger dan de 2.0. Dat verschil is aanzienlijk, hij is sneller, stiller, reageert beter en rijdt een stuk prettiger. Het verbruik is iets hoger maar een gemiddelde tussen de 1:11 en 1:12 vind ik zeer netjes. Buiten het normale onderhoud heb ik nog geen extra kosten gehad (oke een keer een uitlaat => eigen schuld). Was hier wel een beetje bang voor want de electronica van de franse voitures wordt nogal eens "geroemd" in de reviews maar gelukkig functioneert alles nog naar behoren en hebben zich er de afgelopen 2,5 jaar zich geen problemen voorgedaan.

En het is een genot om elke dag in deze auto te rijden. Een schitterend voorkomen, comfortabele stoelen en een luxe uitrusting maken dat je met plezier in deze auto stapt. Ook de goed functionerende air-conditioning en de JBL-geluidsinstallatie werken hier zeker mee. Zij er dan geen minpunten? Jazeker maar die wegen niet op tegen al het goede. De overzichtelijkheid van de carrosserie is niet top, de deuren zijn een beetje groot uitgevallen en het is niet een echte stadsauto, maar dat zijn zaken die je weet bij aanschaf en die je graag voor lief neemt.