Peugeot 406 Break ST 1.8-16V (2001)
Uitvoering | 406 Break ST 1.8-16V |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Peugeot 406 is mij zeer goed bevallen. Al was het maar omdat het zowel van binnen als van buiten zo"n mooie auto is. Met aluminium velgen een zeer indrukwekkende verschijning en een prachtig beige interieur. Maakt de auto zeer licht van binnen. Met de vlekgevoeligheid valt het reuze mee. Ruimte genoeg natuurlijk in deze auto, zowel voor als achter en in de kofferbak. Qua gadgets is deze auto ruim voorzien: CD met afstandbedieding, regensersor, boordcomputer, climate control. De wegligging is fenomenaal. Ik moet bij rotondes altijd oppassen niet op mijn voorganger te knallen want dat gaat o zo snel zonder enig overhangen of piepende banden. De 1.8 moter is niet overbemeten. Maar na enige tijd gebruiken vindt ik het ruim voldoende. Moeiteloos kun je 180+ rijden op de autobahn, ook als het omhoog loopt. Dat is voor mij hard genoeg. Tussensprintjes win je niet van TDI"tjes. De moter loopt zeer soepel en heeft een erg mooi geluid, zeker bij lage toeren. Al met al niet te geloven dat voor deze prijs kan. Kunnen de Duiters nog wat van leren.
Geen afgezien van het airbag lampje dat af en toe aan gaat en dan weer uit. Moet ik nog mee naar de dealer