Peugeot 406 Break ST 1.8-16V (1997)
Uitvoering | 406 Break ST 1.8-16V |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Deze 406 is onze eerste peugeot en het bevalt ons prima, hij is natuurlijk zeer comfortabel en heeft een uitstekende wegligging ondanks zijn relatief smalle 185mm / 14 inch bandjes. We hebben zeer veel ruimte zowel voorin als achterin. Met een lengte van 1.85m kun je achterin prima zitten. Ook is de 1.8i 16v motor genoeg, maar met zijn 112 pk niet overbemeten en in de bergen moet je heus wat geduld hebben, maar inhalen en accelereren gaat gewoon goed en de top van rond de 190 km/h is natuurlijk ook voldoende. Het interieur is van een goede kwaliteit, alleen het gedeelte rond de aircobediening wat minder. Verder gewoon een perfecte auto!
We hebben ongeveer 3 maanden na aanschaf (90000km een probleem met de stappenmotor gehad (onregelmatig stationair toerental), maar dat was binnen garantieperiode. Daarna hebben we niets meer gehad en doet hij het altijd perfect, ook na 151000 km en 6 jaar ervaring. Ook vakantieritten van 1500km aan een stuk doet hij prima en dan heeft hij een verbruik van 1 op 14/15. Wij blijven nog wel even doorrijden met onze 406!