Peugeot 308 SW Allure 1.2 PureTech 130 (2023)

Uitvoering | 308 SW Allure 1.2 PureTech 130 |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Extreem onbetrouwbaar
Mocht je overwegen een 308 te gaan bestellen, bedenk je nog eens heel goed.
Echt nog nooit een auto gehad me zoveel bugs als deze, sterker in nog geen jaar en 20000 KM meer garagebezoeken als met mijn vorige 3 Megane's in totaal, over een periode van 12 jaar en ongeveer 640000 KM!
Wat mankeert er aan is is ondanks vele garagebezoeken nog steeds niet opgelost:
*Keyless entry; onbetrouwbaar, soms auto niet op slot.
*Android-auto verbreekt zeer regelmatig de verbinding, zowel draadloos als bedraad.
*Volume is soms niet te regelen; vervelend als je bij een intercom staat en je het geluid niet kunt dimmen.
*Temperatuur regeling instabiel, soms opeens koude/hete lucht.
*I-togles; sneltoetsen multimedia zijn soms grayed-out.
*Bandenspanningscontrolesysteem geeft heel erg veel storingen.
*Soms blijven delen van het dashboard op zwart.
*1x Geheel zwart Instrumentarium + zwart multimediascherm, na twee weken bij dealer kwam de "tip" vanuit Frankrijk; koppel de accu even los..... dus sindsdien ligt er een steeksleutel 10 in mijn bekerhouder voor het geval dat...
*Multimediasysteem staart ene keer redelijk vlot op, maar soms extreem traag. Bediening ook niet echt logisch.
Negatieve eigenschappen:
*Schakel gedrag EAT8 automaat, bij gezapige rijstijl prima en soepel, maar bij wat vlottere rijstijl onvoorspelbaar en lomp. Schakelt bij licht versnellen op snelweg ook veel te snel en veel te ver terug.
*Zithouding door klein stuur en i-cockpit niet optimaal.
*Start&stop reageert traag.
Postitieve eigenschappen:
*Design
*Kleur
*Audioinstallatie klink voor standaard systeem echt heel prima.
Aanvulling; waarom deze 308
Wellicht vragen jullie je (terecht) af waarom ik voor deze auto heb gekozen?
Het is mijn bedrijfswagen, werk als servicetechnicus en de opvolger van 3x een Renault Megane en daarvoor nog vele andere.
Renault is bij ons uit de te kiezen merken gevallen, helaas. Anders had ik er weer een besteld, de Megane met de 1.3 TCE is misschien wel wat verouderd, maar rijdt echt veel beter.
e merken waar ik uit kan kiezen zijn;
*VW Golf 8 Variant; Niet gekozen vanwege; saai, duur. (de Golf 7 Variant vind ik nog steeds de beter ogende auto)
*Skoda Octavia Combi; Niet gekozen vangwege; extreem SAAI, lelijk front en lelijk stuur.
Daaro dus voor de 308 gekozen, wetende dat de i-cockpit voor mij met een lengte van 1.93 M niet ideaal is. En ook de trage automaat was me opgevallen tijdens proefrit, maar stoor me er toch meer aan dan gedacht.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Peugeot 308 SW 1.6 Plug-in Hybrid PHEV 180PK GT Open-dak/Winter-pack/Matrix-LED/Keyfree

Peugeot 308 Allure Pack Business 1.2 PureTech 130PK
- 2022

Peugeot 308 SW 110PK Active Pack | AppleCarPlay/AndroidAuto | LEER/Stof bekleding | Stoelverwarming | Navigatie | Climate | FULL LED | Parkeersensoren | Isofix |