Peugeot 308 GT HYbrid 180 (2023)

Uitvoering | 308 GT HYbrid 180 |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Lang wachten werd beloond
Bij het bestellen van de auto werd al gezegd dat de levertijd behoorlijk lang zou zijn. Dit betrof voornamelijk de phev modellen.
Mijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld, want na ruim 13 maand was ie er eindelijk
Ik had bewust gekozen voor de GT hybride uitvoering, hier zat bijna alle standaard op wat ik graag wou hebben.
We zijn nu bijna 6000 kilometer verder, en ik stap iedere keer met een grote glimlach op m’n gezicht in. Wat een heerlijke bolide is het!
De agr stoelen met massage functie zitten perfect, je kunt behoorlijk diep wegzakken en met mijn 1,96 mtr hoeft de stoel nog niet eens in de achterste stand. De afstelling van het stuur was snel gevonden, wel wat lager dan in mijn vorige auto (een 208 ook met klein stuur), maar geeft een goede zitpositie.
Het dashboard is een feest om naar te kijken, deels zelf in te delen, maar dat is beperkter dan ik dacht.
Het focal audio systeem klinkt super goed, mooie diepe klanken van de subwoofer en de centrale speaker is echt een toevoeging.
Draadloos Apple CarPlay is heel eenvoudig in stellen en start (indien zo ingesteld) automatisch op bij het inschakelen van het contact.
Wat erg prettig is, is dat de auto op afstand via de app is voor te koelen of verwarmen. Dat gebeurt op een vastgestelde temperatuur van 21 graden. Afgelopen zomer op vakantie in Frankrijk was dat een heerlijke bijkomstigheid. Even 10 minuten voor vertrek via de app inschakelen ,en je komt in een lekker koel interieur.
Klein minpuntje, de app is wel erg traag
Peugeot’s eigen spraakassistent is niet erg snel van begrip. Vaak hoor ik het zinnetje "ik begrijp het niet"?
Ook is de stem (vrouwelijk) niet echt natuurlijk. Dat zou vloeiender moeten kunnen. Vraag: “oké Peugeot, stel de temperatuur in op 20 graden" dat begrijpt ze, ook kun je vragen ergens naar toe te navigeren, alleen toen ik vroeg "navigeer naar Albert Heijn in Ommen bracht ze me naar een totaal andere locatie ruim 150 km zuidelijker.
Kaart update van het to,Tom navigatie kan alleen via wifi. Dus kiezen onderweg via de hotspot van je telefoon of thuis in de buurt van je wifisignaal
Ik heb gekozen voor de standaard laadoptie, dat is 3,4 kWh. Eenmaal besteld dacht dat ik beter voor de optionele 7,4 kWh boordlader had kunnen gaan, maar het valt mee. Het laden aan een publieke laadpaal met 3,4 kWh duurt ongeveer 3,5 uur.
In het begin (augustus ‘23) kwam ik ongeveer 58 kilometer op een volle acculading, nu het wat kouder is geworden zakt het bereik tot 40 kilometer.
De meeste kilometers leg ik volledig elektrisch af, op de langere afstanden is het verbruik prima, ook met een lege accu haal ik met gemak 1:20 (overdag met 105 km/h op de cruisecontrol)
Op vakantie naar Frankrijk haalde ik gemiddeld 1:17
Is ie helemaal foutloos? Nee, dat niet
1 keer bleven alle beeldschermen zwart, pas na uitschakelen, 10 minuten wachten en weer inschakelen doet ie het weer
1 keer gaf het systeem aan dat de software niet bij de auto hoorde. Weer uitschakelen, dit keer duurde het tot de volgende dag dat ie weer deed.
Het opstarten van het systeem is erg traag, als je de vorige keer de radio vrij hard aan had staan, begint ie ook weer met dat volume. En met dat trage opstarten kun je dus niet ff snel het volume aanpassen.
Verder ben ik matig tevreden over de app bediening van my Peugeot, diverse keren vallen bedieningsfuncties uit. Met name de laadstatus en het voorkoelen/verwamen.
Ik heb daarover al diverse keren contact gehad met de klantenservice, maar die zijn nog niet echt met een oplossing gekomen.
Al met al is de 308 een heerlijk auto waar ik hoop nog heel veel kilometers mee te maken.
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Peugeot 308 GT 1.2 PureTech 130pk Automaat 360 CAM | 18''LM | DODE HOEK | ADAPT. CRUISE | NAVI | STUURVERW. | DAB
- 2025

Peugeot 308 Sw 1.2 Hybrid 136pk e-DCS6 GT | Navigatie | Focal audio | Trekhaak | Matrix Led
- 2025

Peugeot 308 EV 54kWh 156pk GT | Navigatie | Matrix-LED | Schuifdak | Draadloze lader | Alcantara