Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk (2007)
Uitvoering | 307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wat een dramabak
In februari 2008 mocht ik mijn 307 SW 1,6 Hdi in ontvangst nemen. In het begin ging het allemaal nog wel maar gaandeweg kwamen er steeds meer storingen bovendrijven. Het begon heel simpel met een emissiestoring vervolgens storing snelheidscontrole, storing oliedruk, dan weer niet starten, dan weer koplampen die stuk gingen(gemiddeld 1 keer per maand) en zo kan ik nog wel een tijd doorgaan. Mijn collega's reden ook allemaal in een 307. Van de 8 waren er bij 4 al motormangementcomputers vervangen, bij 4 van de 8 zijn er weerstanden geplaatst op de koplampen, en allemaal hebben ze diverse malen langs de kant van de weg gestaan. In augustus 2009 gaf hij definitief de geest een dag voor mijn vakantie. Midden op een kruispunt kwam ik stil te staan en was zo'n beetje alle bedrading onder de kap doorgebrand. Een reparatie van 3600€ was het gevolg(startmotor, dynamo, computer, etc.). Gelukkig werd de auto door de leasemaatschappij ingenomen.
Was er dan helemaal niets goed aan deze auto??
Jawel hoor, qua comfort was het zeker geen verkeerde auto. Stoelen zaten lekker alhoewel ze wel wat aan de zachte kant waren. Stoelconfiguratie was ook geweldig, zeker met kleine kinderen. Panoramadak was ook zeker een aanrader. Ruimte binnenin was ook meer dan afdoende.
Ondanks alle klachten heb ik er wel plezier van gehad maar dat was meer omdat de reparatiekosten niet voor mij waren. Had nooit zo'n slecht beeld van Peugeot maar deze ervaring zorgt ervoor dat ik prive nooit (meer) eentje aan zou schaffen.
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten2
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Uitgelicht aanbod

Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 110pk Premium (2007)

Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2006)

Test: Skoda Roomster - Peugeot 307 SW - Opel Meriva

Tesla Model 3 Long Range RWD: uit voorraad, dus specificaties