Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk (2007)

autoreview

Peugeot 307 SW
Peugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Signalement

Uitvoering307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf1 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Wat een dramabak

In februari 2008 mocht ik mijn 307 SW 1,6 Hdi in ontvangst nemen. In het begin ging het allemaal nog wel maar gaandeweg kwamen er steeds meer storingen bovendrijven. Het begon heel simpel met een emissiestoring vervolgens storing snelheidscontrole, storing oliedruk, dan weer niet starten, dan weer koplampen die stuk gingen(gemiddeld 1 keer per maand) en zo kan ik nog wel een tijd doorgaan. Mijn collega's reden ook allemaal in een 307. Van de 8 waren er bij 4 al motormangementcomputers vervangen, bij 4 van de 8 zijn er weerstanden geplaatst op de koplampen, en allemaal hebben ze diverse malen langs de kant van de weg gestaan. In augustus 2009 gaf hij definitief de geest een dag voor mijn vakantie. Midden op een kruispunt kwam ik stil te staan en was zo'n beetje alle bedrading onder de kap doorgebrand. Een reparatie van 3600€ was het gevolg(startmotor, dynamo, computer, etc.). Gelukkig werd de auto door de leasemaatschappij ingenomen.

Was er dan helemaal niets goed aan deze auto??
Jawel hoor, qua comfort was het zeker geen verkeerde auto. Stoelen zaten lekker alhoewel ze wel wat aan de zachte kant waren. Stoelconfiguratie was ook geweldig, zeker met kleine kinderen. Panoramadak was ook zeker een aanrader. Ruimte binnenin was ook meer dan afdoende.

Ondanks alle klachten heb ik er wel plezier van gehad maar dat was meer omdat de reparatiekosten niet voor mij waren. Had nooit zo'n slecht beeld van Peugeot maar deze ervaring zorgt ervoor dat ik prive nooit (meer) eentje aan zou schaffen.

2,8
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens