Peugeot 306 XN 1.4 (1998)

autoreview

Peugeot 306

Signalement

Uitvoering306 XN 1.4
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf82.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik wil even hard tegen de mening van alle tevredenheidstrofee rijders in gaan, want ik ben zeer te spreken over mijn 306. Hij rijdt fijn, remt fijn, en stuurt fijn. De vering is erg op comfort ingestelt en de demping is juist wat harder zodat een hoge bochtsnelheid ook mogelijk is. Er zit stuurbekrachtiging in die snelheidsgeregeld is en dus bij alle snelheden erg fijn stuurt. Ook vind ik dat er erg fijne stoelen in zitten.
Zelfs bij het lichtst gemotoriseerde type waar ik in rijd geven de stoelen goede zijsteun. De uitrusting is (zeker voor een auto uit 1998) zeer uitgebreid. Dubbele airbags, elektrisch bediende voorruiten, cv met ab en ga maar even door. Dat zit op mijn XN uitvoering wat dus de meest simpele is.
Waar ik het ook oneens over ben met de tevredenheidstrofee-rijders is het slechte design van de auto. Ik vind dat er mooie ronde lijnen inzitten en een ’boos’ front. De auto ziet er lekker breed uit. Ik ben de tweede eigenaar van de auto en mijn ouders zijn de eerste. Nooit noemenswaardige problemen ermee gehad. Dus die betroewbaarheid valt zeker mee. Het enige wat er een beetje aan schort is de kwaliteit, en de waardevastheid. Hij vertoont een aantal kraakjes en piepjes in het interieur, maar dit is niet hinderlijk. Zeker niet als je hievoor alleen maar oude brikken hebt gereden. Maar mensen: ik probeer hiermee te zeggen: in de AutoWeek wordt gezegd dat je met een grote boog om de 306 heen moet lopen. Ik zeg hierop dat je dan snel weer terug moet lopen omdat in mijn ogen de 306 een zeer fijne auto is. De reden dat ik geen Peugeot weer zou kopen is omdat ik helemaal gek ben van Citroën, dus er komt er weer zo een achter aan.

PROBLEMEN

NIKS

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens