Peugeot 3008 ST 1.6 THP (2010)
Uitvoering | 3008 ST 1.6 THP |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
eerste ervaringen
Eind januari heb ik mijn nieuwe peugeot 3008 afgehaald bij de dealer. Ik heb na lange overwegingen voor dit model gekozen vanwege de ruimte en het comfort.Een lange proefrit heeft mij daarvan snel overtuigd. Bovendien stond mij de 156 pk THP motor wel aan. Na ruim 4.400 km en 2 maanden verder kan ik niet anders dan enthousiast zijn over deze auto. Ik heb in het verleden een A4, een BMW3 en een mercedes cdi gereden (wel allemaal diesel), maar qua comfort en gebruiksgemak kan deze wagen daarmee wedijveren. Vooral de pittige en zeer rustige motor geeft veel rijplezier. De binnenruimte is voldoende en de bediening van alle functies (telefoon/navigatie/verkeersinformatie/boardcomputer, enz.) gaat heel gemakkelijk. De "cockpit" ziet er niet alleen aantrekkelijk uit maar is dat ook werkelijk. De zittingen zijn comfortabel. Daar draagt ook de prettige vering aan bij.
In het begin even last gehad van een slechte blue-tooth-verbinding maar dat is door de dealer met nieuwe soft-ware prima opgelost. Het verbruik ligt gemiddeld bij 1:12. Ik rij wel regelmatig lange stukken. Kortom: ik ben uitermate tevreden en hoop nog lang plezier te hebben van de 3008.