Peugeot 3008 GT 1.6 THP (2011)

Peugeot 3008
Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008

Uitvoering3008 GT 1.6 THP
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Mijn eerste review

Dit is hem dan, mijn eerste review van de Peugeot 3008.

Na de plezierig verlopen aflevering de eerste kilometers voornamelijk op binnenwegen verreden. Wel even wennen, want het is een volkomen ander type auto als mijn laatste auto's. Voor het eerst na ruim 10 jaar overgeschakeld van diesel naar benzine.

Wat een kracht en souplesse in deze motor! Moet nu weer gaan uitkijken met te hard rijden op de binnenwegen.

De auto bevalt tot nu toe goed. De uitvoering met zeer veel " toeters en bellen" uitgerust, zoals adaptieve verlichting, leren bekleding, 3D-NAV systeem, gripcontrol, etc. is een plaatje.

Tijdens de vakantie eindelijk kunnen ervaren wat de auto op de snelwegen kan. Het comfort is goed, alleen de Michelin banden maken dat de auto wat week aanvoelt, zeker bij snelheden boven de 160 km/uur op de Duitse autobahn.

Kortom de eerste indrukken waren goed. En toen was daar in eens het moment dat de auto 's morgens bijna niet niet meer wilde starten. Controle bij de dealer gaf als oorzaak aan een kapotte temperatuursensor. Dus niet meer rijden en met een leenauto verder. Gelukkig goed opgelost door de dealer en na 3 dagen de auto weer terug gekregen.

Het verbruik valt mij niet mee. Gemiddeld kom ik niet beter uit dan ca. 1:12,9. Ik had verwacht dat het verbruik wat gunstiger zou zijn.

Winterbanden gemonteerd

Het weer verandert, dus tijd voor de winterbanden. Ik heb bij 13.000 km Pirelli Snow+Ice laten monteren, maat 215/65R16. Gelijk maar een set lichtmetalen velgen er bij gekocht. Zwart stalen velgen bij zo'n mooie auto lijkt niet, dus maar een paar euro's extra uitgeven.
Na een paar tankbeurten lijkt het verbruik jammer genoeg wel wat hoger uit te vallen, maar wat betreft comfort zijn deze banden een 100% verbetering. De dweil op Michelin is een strijkijzer op Pirelli geworden.

7,0

PRIVATE LEASE Peugeot 3008