Peugeot 3008 1.6 e-HDi 115pk (2013)

Peugeot 3008
Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008

Uitvoering3008 Active 1.6 e-HDi 115pk
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Eerste Kilometers

Na de eerste 2 maanden een 5000 km gereden te hebben in mijn 1.6 eHDI Allure met BMP semi-automatische versnellingsbak mijn eerste ervaringen.

Eerst de de fel bekritiseerde BMP bak: gekozen wegens zijn lage CO2 uitstoot en daardoor in Belgie fiscaal interessant. Het is wel wennen als je van een echte automaat komt: je voelt de schakelovergangen, vooral tussen zijn eerste en tweede heeft hij het soms moeilijk, ook bij terugschakelen. Maar na een tijdje went het wel en voel je de bak "aan". Een kruipfunctie is nu voorzien: handig in de file! Rij bijna altijd in de auto stand en gebruik alleen de schakelflippers aan het stuur om een keertje terug te schakelen bij het inhalen.
Maar als je er vanuit gaat dat je met een echte automaat op pad bent heb je de verkeerde instelling! Niet kopen zonder eerste een proefritje gemaakt te hebben.

De 1.6 eHDI voldoet voor mij, kan voldoende vlot met het verkeer mee maar ben zelf nogal een rustige chauffeur. De start/stop functie werkt pijlsnel, volgens een collega van mij een hemelsbreed verschil met haar BMW 1-serie. Het verbruik zit rond de 6 liter, doe wel veel binnenwegen. Mijn C8 zat rond de 9 liter...

Comfort is perfect: stil, goede zetels,hogere zit, het panoramisch dak is geweldig op een zonnige winterdag.De navigatie werkt snel, bediening is wat omslachtig. Bleutooth verliest soms sijn connectie met mijn Nokia en dien hem dan opnieuw te pairen. Ook reboot het ganse systeem zich soms?? Volgens de dealer een software update die hij zal uitvoeren bij het onderhoud.
Ook de Head Up Display is een goede uitvinding. De snelheid wordt op het scherm geprojecteerd waardoor je bijna nooit je ogen van de weg afneemt.

De A-stijlen vooraan zijn veraderlijk: altijd 2x kijken of er geen wagen voorrang heeft...

De plaats achterin is voldoende voor mijn 2 grotere kinderen, op de middenplaats moet je niemand meenemen naar het zuiden van Fankrijk, vrees dat dit niet goed zal komen. De bagage ruimte met zijn verstelbare bodem is knap gevonden: onder de bodemplaat liggen mijn zaken die ik nodig heb voor het werk: laptop, signalisatiejas en wat rommel, erboven is plaats voor de inkopen! Geen gedoe meer met curver bakken!

Voor de sporing is hij al terug naar de garage geweest: je moest constant tegensturen naar rechts op de autostrade maar dat is nu opgelost.

Tot hiertoe een tevreden eigenaar, op naar een jaar of 5 probleemloos rijden?

Update op 02/11/2016: na 4 jaren en iets meer dan 100000 km neem ik afscheid van de 3008. Een kleine aanrijding op
een parking van een winkel en goede overnameprijs door een citroen dealer hebben me besloten over te stappen naar C4 Grand Picasso 1.6 Hdi, intensive met een echte automaat. Wat ik onthoud over de 3008? Betrouwbare, comfortabele wagen die me zonder zorgen ongeveer 4 jaar overal naartoe heeft gebracht. Slechts eenmaal onder garantie een wiellager van voor vervangen. Alleen begon me de laatste maanden de robot gestuurde versnellingsbak me te irriteren...Daardoor ook de keuze voor een echte automaat.

PRIVATE LEASE Peugeot 3008