Peugeot 207 XS Première 1.6-16V (2006)
Uitvoering | 207 XS Première 1.6-16V |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Allereerst wil ik zeggen superauto. Waarom? netjes afgewerkt, rijdt heerlijk comfortabel, stil, ligt vast op de weg, goed gevoel bij de auto en het gevoel dat het een kwalitatief hoogstaand product is in zijn klasse.
Ik roep dit dan ook niet zonder concurrenten vergeleken te hebben. Als je goed vergelijkt (niet alleen de rijeigenschappen enz. = persoonlijk) maar op uitrustingsniveau, dan kan je zien dat de peugeot eigenlijk best scherp in de markt geprijsd is. Neem bij eventuele vergelijking ook de afwerking mee. Het dashboard is netjes afgewerkt, mooi materiaal gebruikt, geen plastic idee (zoals sommige concurrenten waar ik geen modelnaam van noem).
Als ik de auto in zijn algemeen moet beoordelen zou ik zeker zeggen dat de 207 qua auto (het gehele totaal beeld) in een middenklasse te plaatsen is.
Eén kleine opmerking: als ik de gordel aan doe (3drs) blijft de gordel soms achter de rugleuningverstelling aan linkerzijde van de stoel hangen. Netjes gezegd: te verwaarlozen.
Korte update 11 dec 2006:
Ik heb er nu bijna 12.000 km meegereden. Mijn mening ten opzichte van het voorgaande wat ik geschreven had is ongewijzigd. Hoe langer ik de auto heb, hoe meer ik de auto ga waarderen. Bij de gratis garantiecontrole zijn er ook geen bijzonderheden geconstateerd. Het heeft niet direct met de auto te maken maar ik wil nog steeds graag een originele middenarmsteun als accessoire bestellen. Deze is origineel nog steeds niet te verkrijgen!!
Korte update 16 jan 2007:
Ik heb er nu 14.000 km meegereden. Nog steeds een super auto. Even een aanvulling met betrekking tot welke uitvoering en opties enz. Ik heb een xs premiere 1.6 benzine 110pk, in de kleur zwart metallic, 3drs. Bovenop de standaard inklapbare buitenspiegels automatisch dimmende binnenspiegel, gescheiden clima enz.... heb ik nog als optie genomen de cruise control, vollederen bekleding (zwart), achteraf gemonteerde 17 velgen van de feline THP, alu pook instaplijsten voetrust pedalen, spoilertje en achteraf xenon ingebouwd.
Armsteun is inmiddels te bestellen zag ik idd in de laatste blue. maar ik zou hem graag in het leer hebben en ik twijfel nog over de prijs. Ik ben benieuwd of het mogelijk is deze met leer te bekleden. Over leer gesproken, na 14.000 km zit het leer er nog net zo mooi uit als toen ik de auto voor het eerst ging ophalen. Nog mooi strak. Alleen het gedeelte van de zitting waar het meeste gewicht op komt is minimaal ’verruimd’. Erg netjes. Daarnaast moet ik toch zeggen dat ze zeker niet de minste kwaliteit leer hebben gebruikt. Evenals het leren stuur dat over kwalitatief beter leer beschikt als in de voorlaatste types 206. Rijdt nog steeds heerlijk en anderen die wel eens in mijn auto rijden vinden het ook helemaal geweldig. Tot zover weer een korte update.
19 april 2007: mijn huidige km stand is 19.000.
Bij deze km stand lijkt het alsof de banden voor snel slijten. Voorzover ik kan beoordelen lijken de banden net over de helft van het oorspronkelijke profiel heen te zitten. Ik heb geen absurd rijgedrag. Maar ik moet bij deze opmerking wel zeggen dat ik door die 17inch velgen met een V-band rijdt (wat zachter ivm maat). Daarnaast heb ik er voor gekozen om ipv 205 breed bij de feline voor 215 breed te kiezen. (voor stoeprandjes en achteraanzicht, overigens zijn mijn velgen nog mooi heel). Het kan ook aan het merk liggen. Continental. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat michelin minder hard slijt.
Alhoewel je voor een ambipur in je auto ook al gauw 7 euries betaald vindt ik 9 euro voor zo’n parfumeur wel een beetje prijzig.
Verder over de auto niks dan lof. Geen echte bijzonderheden. Overigens zijn er nog steeds (na jaar op de markt) veel mensen die mijn auto nakijken. Wel leuk.
Even een stukje over het verbruik. Hij behoort wat mij betreft toch de gemiddelde verbruikers. Toen ik de auto net had (eerste paar duizend km) was het verbruik 1 op 10,5 km. Heden is het verbruik bij gemiddeld verbruik over 9999 km (boordcomputer) 1 op 12. Hier ben ik best content mee. Als ik zuinig ga rijden is 1 op 12,5 ook haalbaar. (1.6 benzine). (praktijkcijfers zijn niet te vergelijken met de boekjes, bij geen één merk). En ik heb het idee dat de auto bij deze km stand een tikje vlotter geworden is. Zie hieronder een update over de druppel over mijn motorkap. Ik laat hier t.z.t. iets van horen. Groeten.
update 20 oktober 2007: Mijn huidige km-stand is 31.500km. De druppel over de motorkap is hersteld door een nieuw sproeiertje te monteren. Daarna heeft het genoemde probleem zich niet meer voorgedaan. Tussentijds heb ik een brief gehad voor een preventieve actie waarbij men het merk ype dynamo ging controleren. Waarschijnlijk omdat ik een van de eerste types heb, hebben ze deze uit voorzorg vervangen. Ik merkte er verder niks aan, maar het zal wel goed zijn.
Inmiddels heeft de auto zijn eerste kleine beurt (30000km) gekregen. Hieruit bleken ook geen bijzonderheden. Overigens heb ik ongeveer bij de 27.000 km mijn banden van voor naar achter verwisseld zodat alle 4 de banden tegelijkertijd vervangen moeten worden. Dan neem ik michelins. Voor degenen die dit ook willen doen raad ik wel aan de wielen weer even op nieuw te balanceren tegen het trillen. Voor en achter, links en rechts slijt zoals gebruikelijk anders af. Verder ben ik nog steeds heel erg tevreden over de auto. Ik ben nog steeds van mening dat peugeot goed aan de weg aan het timmeren is om echte kwaliteitsproducten op de markt te zetten. Tot zo ver deze korte update. Groeten van deze tevreden peugeot (207) rijder.
geen problemen geweest!
update 11 dec 2006: geen problemen.
update 16 jan 2007: geen problemen.
update 09 april 2007: bij warm weer lijkt de druk in de slang van de ruitenwisservloeistof hoog te worden. Hierdoor loopt af en toe via één van de ruitensproeiertjes op de motorkap een druppel over de motorkap. Balen als je je auto net hebt gewassen/gepoetst. Ik heb nog niet laten kijken wat het kan zijn. Bij de volgende update laat ik weten wat de oplossing is.--> opgelost door een nieuw gemonteerd sproeiertje.
update 20 oktober 2007: geen problemen.