Peugeot 207 XS Pack 1.6 HDi 16V 90pk (2006)
Uitvoering | 207 XS Pack 1.6 HDi 16V 90pk |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Mijn eerste eigen nieuwe auto. Zelf gekocht van mijn eigen spaarcentjes, en wat een beauty it is. Een zwarte Peugot 207 met sport grille.
En het mooiste is: hij rijdt net zo goed als dat ie er uit ziet. Heb de wagen nu 7 weken in mijn bezit en inmiddels 6000km mee gestuurd. Dit is mijn 3e peugeot en gelijk de beste, maar ja, wat wil je als ie nieuw is.
Ik las in een eerdere review dat de levertijd toch redelijk lang was, ik heb maar 4 weken hoeven te wachten op de mijne want heel toevallig stond wat ik besteld al op de band als demowagen.
Wat ik vooral lekker vind van deze wagen is de cruisecontrol, je stelt um in op de snelweg en je rijdt met een consequente snelheid.
Hoewel de auto nog nieuw is vind ik het verbruik eigenlijk nog niet echt wat ie moet zijn: gemiddeld 1:19 bij 120 km/u op de cruisecontrol.
Maar goed, we gaan er van uit dat dat nog wel beter wordt naarmate de 10.000 km gepasseerd is.
Ik heb eigenlijk 2 kleine minpuntjes kunnen ontdekken:
1) ik heb de extra Bluetooth Handsfreeset besteld, maar bij uitgaande gesprekken pakt de Handsfree het niet op.
2) ik vind dat het inklapmechanisme van de sleutel een beetje slapjes is. Bij andere merken zit er een duidelijke vergrendelijk bij naar buitengeklapte sleutel waardoor je ook het knopje moet bedienen om de sleutel in te klappen en bij deze sleutel klap je hem heel makkelijk(in mijn ogen te makkelijk) weer in. Hebben meer mensen dit probleem?