Peugeot 207 XS 1.6 HDi 16V 90pk (2007)
Uitvoering | 207 XS 1.6 HDi 16V 90pk |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Mijn allereerste eigen auto, gekocht in februari 2007, geleverd twee weken nadien. Ik heb gekozen voor de 3d. met 90 pk sterke dieselmotor. Na een vijftal jaren gereden te hebben in een 206 met 1.4 HDi een echte verademing, hoewel de 206 ook best wel mee kon met het gewone verkeer. Ik heb een Sporty-uitvoering, die is in Nederland niet te krijgen, maar is te vergelijken met de XS. Zelfde sportieve front, witte wijzerplaten (staat chique), airco, automatische lichten en ruitenwissers (heel handig!) en zalige sportstoelen.
De auto rijdt erg stil, een groot verschil met de 206. Stuurt sportief en ligt erg vast op de weg.
De koffer is vrij klein, maar dat wist ik bij aankoop.
Het is muggeziften, maar toch : het brandblusapparaat is vooraan de passagierszetel geplaatst, erg onhandig. Heb al twee keer een nieuwe gehad omdat passagiers het zegel eraf trapten.
Geen echt grote problemen, wel enkele kleine.
- de achterklep rammelde, bleek niet muurvast te staan
- twee maanden geleden viel plots het bedieningspaneel van de ramen en spiegels in de deur...opgelost door de dealer...dacht ik. Bleek plots de knop voor het instellen van de spiegels muurvast te zitten. Uiteindelijk gerepareerd.
- er komt vrij veel buitenlawaai door het linkervoorportier. De deur is al eens uitgelijnd, maar het euvel blijft.
Hoewel dit alles volledig gratis is gerepareerd, zijn het toch spijtige dingen. Maar het doet geen afbreuk aan het rijden met de wagen, dat blijft fantastisch!