Peugeot 207 Le Mans 1.6-16V Turbo (2009)

Peugeot 207
Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieur

Uitvoering207 Le Mans 1.6-16V Turbo
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Peugeot 207 1.6 Thp le mans TURBO

Ik heb een half jaar geleden voor een Peugeot 207 1.6 Le mans Turbo gekozen. De auto is ooit getest door autoweek toen hij net nieuw was in 2008. Ik ben toch misschien mede door mijn aanpassingen tot een andere uitslag gekomen dan in het autoweek artikel van toen.

In het artikel wordt de auto getest samen met de mini en de Alfa Romeo Mito. De 207 le mans werd als minst leukste om te rijden bestempeld. Ook waren er een aantal min punten die naar mijn mening wel meevallen.

Ik heb de volgende aanpassingen gedaan:

sportiever onderstel
andere uitlaat
Pipercross luchtfilter
Blow Off Valve Forge
17" lichtmetalen velgen van OZ mat zwart (Ultra legera) deze zijn veel lichter dan de standaard velgen op de le mans. Voor zover bekend de enige 207 met deze velgen in mat zwart.
Alle plastic delen zijn door de dealer zwart gespoten.

Even de punten die volgens mij er positief uitspringen met deze auto:

ruimte achterin, ondanks de dikke sportstoelen veel zit ruimte achter in. Vooral de hoofdruimte omdat je dieper zit door de sport stoelen/bank achter.

Het rijden is gewoon in een woord super ! En wat een bekijks met deze auto .. en dat is niet zoals in het artikel vermeld alleen door de bestikkering. Veel mensen kijken als de auto geparkeerd staat naar het super mooie interieur.

Het Interieur:

De gemonteerde sportstoelen zitten naar mijn mening zo goed dat ik best durf te stellen dat ze tot de beste van de huidige auto stoelen behoren ! Alleen hier voor zou je deze auto al moeten aanschaffen. Door de alcantara bekleding schuif je ook niet bij sportief rijden van je stoel zoals bij geheel leren stoelen wel het geval zou zijn. Ik heb 2 kinderstoeltjes in de auto zitten. De instap naar achter is erg ruim en daardoor zijn de kinderen makkelijk op de achterbank te plaatsen. Dit gaat makkelijker dan op een achterbank van een kleine 5 deurs waar je moeilijk zijwaarts de kinderen erin moet schuiven.

Het sportstuur ligt erg lekker in de hand. Het stuur heeft een goede dikte en is met leer bekleed. Ook staat hier het nr van de le mans vermeld. Aangezien het een gelimiteerde oplage is.

De auto schakelt goed. De schakelpook is erg mooi, alleen wel koud in de winter. Dit heb ik nooit al minpunt ervaren. Het voelt door het metaal gewoon erg prettig aan.

De witte meters zijn goed afleesbaar en het interieur wordt goed/mooi verlicht in het donker.

De auto heeft ook sensoren voor de verlichting en de ruitenwissers. Dit zijn extra's die ik niet meer zou willen missen.

De auto heeft climate control, deze werkt goed. Gewoon makkelijk een temperatuur instellen en je kijkt er niet meer naar om. Ook het dashboard kastje wordt gekoeld.

Cruisecontrol werkt prettig bij lange ritten

De bagage ruimte is voor deze klasse erg ruim en makkelijk toegankelijk te noemen. Je kan er veel in kwijt. ook bv een kinderwagen kan je er makkelijk in kwijt.

Het exterieur

De auto is mooi en simpel van vorm. Deze le mans is helemaal zwart. Dit geeft de auto een erg sportieve look. De verlichting (incl de bochtverlichting) is erg mooi. De bochtverlichting zit in de koplampen verwerkt . dit vind ik mooier dan via de mistlampen zoals bij de meeste auto's het geval is. De inklapbare spiegels zijn handig als je wil kijken of je de auto wel op slot hebt gedaan. Het zicht naar achteren is voldoende al heeft de auto ook parkeer sensoren die je via zowel beeld als geluid helpen bij het inparkeren.

Het Rijden:

Wat rijdt deze auto fenomenaal lekker. Toen in de auto eerst standaard reed miste ik toch een beetje het geluid bij de snelheids sensatie. Dit was ook wat in het artikel van autoweek werd aangeven. Door het monteren van een andere uitlaat en de montage van een pipercros vervangings filter is het karakter heel erg verbeterd. De auto klinkt lekker sportief boven de 4000 toeren. Dus alleen als je flinkt door trekt. Er komen bij gas los zelfs plofjes uit de uitlaat. Dit in combinatie met de blow off valve, wat er voor zorgt dat de turbo druk snel word afgeblazen, een hele verslavende rij ervaring. De wegligging van de auto is gewoon perfect te noemen. De auto heeft ook esp wat een veilig gevoel geeft. De meeste snelle(re) auto's kan je tot +- 60 km per uur optrekken gewoon bijhouden bij de 0-100 sprint. De auto zit in een seconde of 8 op 100 km per uur. Je kan erg schakel lui rijden want het max koppel is al bij 1400 toeren beschikbaar, maar ik schakel vaker om het blow off geluid te horen (wat erg verslavend is) en wat voor veel bekijks zorgt.

Het verbruik ligt met veel stadsverkeer op 1 op 12. Bij ritten buiten de stad kan je als je de cruise control gebruikt 1 op 15 halen. wat netjes is voor zo een snelle auto.

Storingen en Onderhoud

Niets eigenlijk. Auto heeft geen mankementen tot nu toe (12500km)

Conclusie:

Een bijzondere auto die erg praktisch in het dagelijs gebruik is. Je komt de auto niet vaak tegen wat toch wel leuk is. De Le mans heeft de beste eigenschappen van de sportieve RC en de comfortabele feline gecombineerd. Het enige nadeel wat ik nu kan noemen is dat er maar 2 zitplaatsen achter zijn. Dit is ook de reden dat ik de auto nu te koop heb staan. Maar voor gezinnen met 1 of 2 kinderen is dit best nog een goede optie.

9,5