Peugeot 206 XR 1.4 (2001)

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 XR 1.4
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

De 206 XR 1.4 was een hele nette auto en reed vlot door.
Op de lange afstand waren de stoelen niet echt prettig te hard en niet goed verstelbaar.
Deze 206 XR was voorzien van een John Gold cruise control, perfect!
De been ruimte achterin was na behoren.
Netjes afgewerkt, en het ontwerp is werkelijk top!
De problemen staan hieronder vermeld, het was een maandag auto!
Helaas zal ik nooit! meer een 206 kopen, einde oefening.

De 206 XR heb ik helaas niet meer in mijn bezit, in oktober 2003 is de Peugeot 206 volledig in puin gereden.
Direct na aanschaf veel problemen gehad met het starten en tijdens langere ritten op de groteweg viel de electronika helemaal uit, wat regelmatig leidde tot gevaarlijke omstandigheden.
Peugeot Nederland had hier geen verklaring voor en heeft totaal niets ondernomen om deze problemen te verhelpen!
Na een jaar was dan eindelijk het probleem door de dealer verholpen, na 4 bobines en ontstekerssysteem en nog enkele onderdelen te hebben vervangen kon ik weer fatsoenlijnlijk rijden.
Het volgende probleem diende zich aan, de lak liet los moest dus helemaal worden overgespoten worden op kosten van Peugeot Nederland. Na anderhalf jaar deed het complete remsysteem het niet meer. Een revisie moest plaatsvinden.
Nadat deze kwaal is er een automobilist zo vriendelijk geweest om maar door het rood te rijden.
De 206 werd verwezen naar de sloop.
Veel vertrouwen in een Peugeot 206 heb ik dus niet.
Sinds januari dit jaar heb ik de laatste Peugeot 106 XTX gekocht.
Dit rijdt tenminste na behoren, geen enkele kuren.

2,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens