Peugeot 108 TOP! Allure 1.0 e-VTi (2016)
Uitvoering | 108 TOP! Allure 1.0 e-VTi |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Ervaring 6 jaar
Een feest, de auto is bijna 6 jaar!
En ook al 6 jaar in bezit (volgens de administratie 2 eigenaren) We zaten 6 jaar geleden even zonder auto & zijn toen voor de private lease gegaan.
Hierover zijn de meningen natuurlijk verdeeld maar ons bevalt het goed.
De eerste 5 jaar ervaring is private lease en het laatste jaar als officiële eigenaren van de auto.
De auto was daarom fabrieksnieuw en samengesteld naar eigen smaak. Een knal blauw(french blue) autootje met opendak en semi-automaat. Ik vind het een leuk autootje die er ook niet verkeerd uitziet.
Ja hoe zou ik beginnen... de eerste paar dagen vooral lekker rond gereden, dak open en geen lange ritten. We waren net terug van vakantie & daarom alleen kleine ritjes.
Omdat we private lease hadden mochten we 15.000KM per jaar rijden, later ook een auto van de zaak waardoor 15.000KM voor een 2de auto echt prima is.
We hadden het een beetje gepland wat we sowieso ieder jaar zouden rijden.
- Vakantie Zomer +- 3300
- Vakantie Winter +- 2300
Dus eigenlijk hielde we rekening met ongeveer 8.000KM voor overige prive dingen, waarvan veel in Nederland.
Prima te doen voor ons en later had me vriedin ook nog een auto. Dus stonden we daar met 3 auto's voor de deur. De auto van de zaak zonder bijtelling genomen, ook omdat we niet boetevrij van het leasecontract konden komen.
We zijn uiteindelijk 4 jaar lang ermee op vakantie gegaan. Alleen begin jaar Covid zijn wij niet naar het buitenland geweest. Uiteindelijk was dat goed voor de kilometer stand.
De auto heeft het altijd volgehouden. Wel 1 jaar op de terugreis bij veel file en extreme hitte merkte je dat de auto het echt zwaar had. Veel geluid, haperen, pit was er wel echt even uit. Maar het belangrijkste is; we konden altijd rijden!
Plus & Minpunten:
Pluspunten:
- Zuinig
- Leuke uitstraling van de auto
- Weinig echte problemen
- het dak gaat heerlijk ver open.
- Je kunt de auto bijna overal parkeren :)
Minpunten:
- 3de remlicht die lekt, bekend probleem.
- Achteruitwisser gebruikt in nooit omdat die altijd maar doorgaat..
- Raam bestuurder kant kwam steeds los bij open of dicht, dit werd altijd lastig gemaakt en nooit echt perfect opgelost..
Na 5 jaar zouden we de auto gaan inleveren. Bijna 75.000KM mee gereden dus echt tot de max aan KMs gebruikt.
Zelf was de auto van me vriendin ook de deur uit.
Uiteindelijk reed me vriendin het meeste in de auto waardoor ze het toch jammer vond dat de auto de deur uit ging. Vandaar hebben wij besloten om de auto over te nemen en als 2de auto te houden en als eerste auto een nieuwe Peugeot 2008 te nemen. En om het iets leuker te maken lichtmetalen velgen onder de 108 gezet.
Toch wordt er nog +-12.000 KM per jaar mee gereden en komt de Peugeot Nederland niet meer uit. Binnenkort gaat die voor de APK & onderhoud dus zijn wij benieuwd wat eruit gaat komen.
Zelf vind ik de auto er nog goed uitzien en zie je niet dat die al 6 jaar oud is. Nu bijna 88.000 km op de teller.
Zelf vind ik de auto goed betrouwbaar. Het is natuurlijk een klein autootje met een kleine motor waardoor bij warm weer met airco en alles de auto minder direct is en minder lekker rijdt.
Voor de normale woon-werk ritten of een boodschap te doen is het een prima auto.
Als dagelijkse auto met lange ritten erbij is de comfort wat minder, zelf ben ik aardig groot waardoor het soms allemaal net kan. 4 volwassen erin is natuurlijk krap.
Als 2de auto zou ik de auto zeker aanhouden, ligt natuurlijk ook aan ieders budget. En ja voor korte afstanden prima leuke auto.
Het was onze eerste Peugeot en het is me echt niet tegengevallen. We zijn nu vooral benieuwd naar het eerste jaar uit de private lease wat er voor gebreken tevoorschijn komen !
APK-6 Jaar
Auto voor zijn APK- 6 Jaar oud.
Na 5 jaar in de lease nu het eerste jaar uit de lease voor de APK.
Wetende dat de voorbanden aan vervanging toe zijn.
Auto weggebracht bij Van Mossel Peugeot Amstelveen. APK laten doen en al aangegeven dat de voorbanden ook toe waren aan vervangen. Uit de APK gelukkig niks schokkends gekomen. Wel met de kantlijn dat de remblokken en schijven de volgende keer aan de beurt zijn. Maar omdat de auto zo weinig nog wordt gebruikt het uitgesteld. De banden zijn vervangen en de ruitenwissers voor en achter ook. Verder is er niks mee aan de hand. Uiteindelijk viel het dus mee.
Er kan in ieder geval weer veilig mee gereden worden :)