Opel Zafira OPC Turbo 2.0 (2004)
Uitvoering | Zafira OPC Turbo 2.0 |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik, als eigenlijke VW gek ben na een zoektocht van ongeveer 3 maanden, allemaal i.s.m. de Opel-dealer, overgestapt naar een Zafira OPC. Reed al jaren VW, als laatste en gechipte TDI met ongeveer 150pk. Aangezien onze 2 kinderen groter worden, wij een caravan hadden gekocht, zochten we ruimte. We wilden een MPV en we wilden iets exclusiefs en iets bijzonders. Gekeken naar een VW Touran, nee, een te grijze muis... stiekem bij Opel gekeken en ja hoor, een Zafira OPC. We raakten behoorlijk enthousiast en uiteindelijk is het gelukt.
Een werkelijk smetteloze arden blauwe OPC uit 2004 met slechts 30.000km op de klok! Geen enkele eigenaar gehad en altijd in het bezit geweest van Opel Nederland. Een auto met behoorlijk veel luxe, 10 airbags, actieve hoofdsteunen, privacy glas, zeldimmende binnenspiegel met ambiente verlichting en al het andere dat een OPC zo luxe en bijzonder maakt. Voor ons gevoel het ultieme exemplaar dat wij zochten.
We hebben de auto nu sinds 3 dagen en de nodige km’s zijn inmiddels gemaakt, tot nog een heerlijke luxe MPV. Hoe de auto zich op lange termijn gaat houden is ons nog niet bekend uiteraard. Dat zal blijken. Natuurlijk rij ik geen 1 op 19 meer, natuurlijk is het geen super comfort MPV maar meer op sportiviteit geschoeid... allemaal zaken die bekend zijn en die wij voor lief nemen. Het is tot nog toe de moeite waard! Wat een super MPV! Het stond voor ons ook zeker buiten kijf dat het een ’standaard’ Zafira zou gaan worden, nee, dan had ik ook een VW Touran kunnen nemen.
Het is een avontuur die wij als VW idolaten aangaan. Hoe dat zal uitpakken zal de toekomst uitwijzen.
UPDATE: 27 mei 2006.
KM stand inmiddels: 33.900 en onze ervaringen zijn nog steeds SUPER!
Heb de update niet helemaal goed gedaan want de laatste ervaringen van ons gezin staan onderaan....dus lees even door en je bent bij met het laatste nieuws van onze Zafira OPC!
Let op: eigen foto’s inmiddels!!
UPDATE: 19 september 2006.
Zijn met de Zaf OPC met daarachter onze dikke Dethleffs caravan op vakantie geweest naar de Ardennen! Geweldig, wat een trekauto en oh oh oh, wat een praktische ruimte en genot in die auto. Bergop gaat super met de OPC en voor de rest, ja, gewoon een goede caravantrekker en wat ons is gebleken? een super pratiscche gezinsauto voor pa en ma en de twee jongens van 8 en 4.
oh ja, het verbruik met de caravan er achter? daar wordt je niet vrolijk van maar dat heb je met meer auto’s...maar bij 360 km een tankje leeg en dan weer volgooien? Oeps? hahaha, maar dat wisten we van te voren dus nemen we op de koop toe, voor de rest niets dan lof!
UPDATE: 15 december 2006.
Wij zijn nog steeds erg tevreden over deze dikke snelle gezinsbak! Bevalt dus nog steeds uitstekend. Zijn onlangs een aantal dagen naar Denemarken geweest en daarbij door Duitsland gereden. Goh, wat heb je dan een waar genot van die snelle gezins mpv. Geweldig gereden.....snelheden hou ik maar voor me...
Ja, wat wel een beetje tegenvalt is het verbruik als je ietwat stevig doortrapt. Nu weet ik wel dat dat een beetje bij een Zaf OPC hoort maar toch....als je dan probeert om rustiger te rijden en er hangt weer zo’n jochie in zo’n gti naast je dan kan ik het soms niet laten....ja, en dan stijgt het verbruik enorm. Maar, het mag de pret niet drukken want wat geeft die auto een ongelooflijk rijgenot!
Dus....kortom, de gok om na jarenlang van VW naar Opel overgestapt te zijn en dan in dit geval naar een OPC is nog steeds geen ’spijt hebben van’ .....
UPDATE: 13 maart 2007
We hebben onze OPC inmiddels een jaar. Ze is zelfs voor de eerste keer naar de APK geweest! De auto blijft zich voortreffelijk gedragen! We zijn dus nog steeds erg tevreden! Ik weet ook wel dat het anders kan zijn maar gelukkig hebben wij alleen maar positieve ervaringen.....en niet alleen met ons kanon, ook de dealer stemt ons enorm tevreden!!!! Nee, onze Zaffie OPC.....? Elke kilometer rijden is genot!!!
UPDATE: 27 november 2007
Nog steeds erg enthousiast over ons blauwe kanon....een week naar Oostenrijk was ook weer een geweldige ervaring.....de Duitse autobahn een genot en in de bergen rijden met de OPC is ook erg lekker....wat te denken van de Grossglockner?? Geweldige ervaring!!!
Problemen? Nee, in die 3 dagen hebben wij nog geen problemen gehad maar daar is het misschien nog wat te vroeg voor... wel zijn er een aantal dingetjes die ik nog even moet laten nakijken door de dealer. Heb hierover al contact met ze gehad en binnenkort gaat ze even terug naar de dealer voor een kleine controle.
UPDATE: 27 mei 2006
Problemen? Nee, nog geen enkele.....ik kom wel eens bij de dealer maar dat is dan voor een kopje koffie!
UPDATE: 19 september 2006
Problemen? Ja, de ruitenwissers kwamen tegen elkaar aan, is door de dealer onmiddellijk verholpen. Dus, dat probleem mag eigenlijk geen naam hebben. Voor de rest, de auto is net uit de garantie vandaan, we hebben haar dus nu een half jaar, geen enkel probleem!!!! Dus, wij zijn dik tevreden met onze snelle gezinsbak!
UPDATE: 15 december 2006
Nog steeds geen enkel probleem!
UPDATE: 13 maart 2007
Problemen? Nee, geen enkele!!!!! Hebben er bijna 14.000 km meer gereden het afgelopen jaar maar niets noemenswaardigs.....
Zelfs de rit naar Denemarken was fantastisch!!! De Duitse Auotbahn en dan met het hele gezin er in......de auto trakteert je op een waar rijdersgenot en we hebben onderweg geen enkel probleem gehad....ja ja, dat als je een tijdje 240 km/u op de cruise control rijdt je tank brandstof zomaar leeg is! Hahaha, maar dat heeft dan te maken met je rechtervoet.....
UPDATE: 27 november 2007
Het achteruitrijlampje deed het niet. Bleek in de versnelling te zitten, is keurig door de OPEL dealer opgelost. Kosten vielen enorm mee, meende zo’n 60 euro! Verder geen noemenswaardige problemen, zeg maar gerust geen enkel probleem!
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Opel Zafira 1.8-16V Elegance (2003)

Fiat 600 Jungla (1972) - Liefhebber Gezocht

Toyota bZ4X vs Volkswagen ID4 - Dubbeltest