Opel Zafira 2.0 CDTI 130pk Edition (2012)

Opel Zafira Tourer
Opel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira Tourer

UitvoeringZafira 2.0 CDTI 130pk Edition
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Prima gezinswagen

Sinds een maand of drie ervaring met de nieuwe Zafira als lease auto. Ik heb de Zafira gekozen vanwege de drie kleine kinderen die achterin moeten passen en de grote kofferruimte.

Ik heb de Edition met als optie het executive pakket en de ergonomische comfortstoelen.

Na 11.000 kilometer moet ik zeggen dat de ergonomische stoelen uitstekend zijn. Lange ritten geen probleem.

Motorisch voldoet de 130 pk prima. Ik heb niet het idee dat ik iets tekort kom.

Het verbruik is ongeveer 6 l/100 km, met redelijk veel snelweg kilometers bij een rustige rijstijl (meestal cruise control).

Drie kinderen achterin in kinderzitjes gaat geweldig. De ruimte in de kofferbak is super.

Enkele minpunten:
-Het navigatiepakket is teleurstellend, rij over de A1 van Amersfoort naar Amsterdam, dan wordt je via de af-en oprit van de A27 gestuurd. Raar maar waar.
Tijdens starten duurt het te lang voordat de navigatie beschikbaar is.

-De park pilot is erg langzaam, parkeer je ergens snel in, dan laat het systeem zich veel te laat horen. Rij je er langzaam in of rij je weg dan gaat het prima.

-De bekleding is erg besmettelijk. Het minste of geringste vuil is zichtbaar.

Verder goed tevreden over de Zafira.