Opel Zafira 1.6 CDTI 136pk Cosmo (2013)
Uitvoering | Zafira 1.6 CDTI 136pk Cosmo |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Nooit meer
Zo, toch mijn ervaringen over deze wagen delen.
De wagen is nu ongeveer 1.5 jaar in ons bezit en mijn 5de nieuwe Opel. Op basis van deze Zafira kan ik u zeggen: ik koop nooit nog een nieuwe Opel.
Al van de eerste weken loop ik af en aan naar de garage met problemen betreft het schakelen.
De auto gaat heel moeilijke in 1ste, 3de en 5de versnelling, zeg maar, de bovenste versnellingen.
Vooral in 3de is het nogal moeizaam en lukt bij momenten totaal niet.
De garagist weet geen oplossing en zegt mij dat het normaal is.
Zelfs mijn Kadett van 23 jaar oud schakelt vlotter...
De dode-hoeksensoren vallen te pas en te onpas gewoon uit. "dat kan als het hard regent of sneeuwt..." Ja, dat wil ik geloven, maar niet als het zonnetje schijnt en het helder weer is...
Als je iets aan de trekhaak durft te bevestigen begint ie al tegen te werken, in te houden, net of ie het niet graag heeft. Als er 1700 kilo aanhangt komt ie zo als niet meer vooruit.
Mijn Vectra was een 1.9 diesel met 100 pk en die sleurde zonder tegenspreken 2 ton verder, je merkte nog niet dat dat erachter hing.
Het is ook een geweldig logge en lompe auto. De draaicirkel is groter dan die van de Vectra, hoewel de Vectra 20 cm langer is.
De kofferruimte is ook te beperkt in vergelijking met de Vectra.
De 7 zitplaatsen zijn handig, maar ik kan niet met de wagen rijden als de kinderstoel achter de bestuurdersstoel staat en mijn dochter erin zit, gewoon te weinig plaats.
Het verbruik...
Ik ben een zeer rustige chauffeur en heb niet makkelijk een zware voet. Het verbruik zou volgens de constructeur rond de 4.5 liter moeten zitten. Laat ons dan nog 5.5 liter nemen.
Daar komt mijn beestje niet mee toe. Neenee, zij wil maar liefst 7.5 liter gebruiken.
In vergelijking, mijn 23 jaar oude Opel Kadett 1.6i benzine verbruikt 5.5 liter!
Mijn Vectra kwam ook toe met 4.9 liter, zuinig is de Zafira dus echt niet te noemen.
Comfortabel is ie ook niet te noemen.
Als ik er 100 km mee gereden heb klim ik eruit met pijn aan de rug.
Met de Kadett rijdt ik 400 km en ben ik zo fris als een hoentje.
Dit zal mijn laatste Opel geweest zijn. De kwaliteit is dus blijkbaar niet beter geworden, maar slechter.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Opel Zafira 1.8 Sport 7 Persoons 141Pk (NAVIGATIE, TREKHAAK, CLIMATE, SPORTSTOELEN, GETINT GLAS, LM VELGEN, CRUISE, PARKEERSENSOREN, NIEUWE APK, NIEUWSTAAT)
- 2014

Opel Zafira Tourer 1.4 Edition 7p. -140pk- Automaat | Stoel- & Stuurverwarming | AGR Stoelen | 7-persoons | Rijklaarprijs incl. 6 maanden garantie
- 2012

Opel Zafira Tourer 1.4 Cosmo 7 pers. Navi Camera Ecc Cruise Control Alu Trekhaak
- 2015