Opel Zafira 1.6 CDTI 136pk Business+ (2013)

Opel Zafira Tourer
Opel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira TourerOpel Zafira Tourer

UitvoeringZafira 1.6 CDTI 136pk Business+
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Eerste rit

• 76 km

Gisteren de auto gehaald bij de dealer, aflevering was prima.

Betreft een 1.6 cdti business+ met een comfort en exterieur pakket.

Zodra de eerste 1000 km er op zitten, zal ik mijn eerste ervaringen delen.

De waardering in eerste instantie maar "in het midden" gelaten

nog steeds geen 1000 kilometer

• 400 km

Met 1000 kilometer wilde ik graag een eerste review schrijven. Nu de Zafira 2 weken in bezit, maar deze slechts 1,5 dag gereden. Vertel ik zo meer over.

Na bijna 4 jaar in een Megane Estate Dynamique was het tijd voor iets nieuws.
Ondanks dat de Megane mij nooit heeft laten staan (heel belangrijk), had ik wel wat opmerkingen. Met name de stoelen, rammeltjes en kraakjes begonnen vervelend te worden.

Zo goed als geen beperking vanuit de werkgever met het uitzoeken. Natuurlijk is er een plafond en het mag geen 3 deurs zijn. Zelf wil ik niet boven de 20% komen en ruimte is wenselijk met een jong gezin.

Begonnen met een long list
1 508 SW
2 SuperB combi
3 Ford C max
4 A4 avant. Vond deze te krap en met opties wel erg duur.
5 DS 5. Binnenruimte viel echt enorm tegen, wel een verschrikkelijk mooie wagen.
6 Scenic. Toch maar niet vanwege de ervaring met de Megane en vond de auto niet heel erg ruim.

Uiteindelijk 3 auto´s door naar de top 3.
1 Opel Zafira. Vlak voordat ik moest bestellen zag ik dat de nieuwe 1.6 diesel leverbaar was.
2 508 SW. Prachtige wagen, maar voor de Zafira gekozen i.v.m. ruimte en hogere zit.
3 SuperB. Toch iets te saai van binnen.
C max was afgevallen zodra ik de 1e keer in de Zafira stapte (ruimte).

De Zafira verraste mij met de hoge zit (toch wel lekker), ruimte, kwaliteits gevoel en voldoende vermogen.

Na een paar maanden geduld werd de Zafira 2 weken geleden geleverd. Een business uitvoering met een paar optie pakketten in de kleur Carbon Black.

De eerst rit naar huis was heerlijk, wat een ruimte om je heen.

De volgende ochtend reeds vroeg vertrokken, maar met slecht 114km op de teller een foutmelding. Gestopt langs de weg, motor uit en weer aan.. Weer die foutmelding.
Toch maar even naar de dichtstbijzijnde dealer.

Meneer, kan gebeuren! Kwestie van uitlezen en u kunt weer gaan. Helaas, dat bleek niet het geval. 1 monteur, nog een monteur en een toen een derde.. Kreeg een onbehagelijk gevoel.
Meneer we kunnen het niet oplossen, verdere diagnose is noodzakelijk. Later op de dag een telefoontje dat de Turbo het had begeven. Het kon wel even gaan duren, onderdeel stond in back order.

Via de mail nog contact opgenomen met Opel Nederland, daar als antwoord dat de juiste procedure werd gevolgd.

Na ruim 1,5 week de auto terug en vandaag voor het eerst op en neer naar de zaak, heerlijk.

Nu even een klein stukje gal spuwen..
Wanneer je nieuwe wagen kapot gaat, wil je niet horen dat de procedure gevolgd wordt. Je wilt maar 1 ding en dat is dat men met man en macht aan de slag gaat om de auto te repareren! Wanneer je als Opel niet weet wanneer een onderdeel leverbaar gaat zijn, vind ik dat gewoon slecht!

Wanneer je uiteindelijk je nieuwe wagen na 1,5 week ophaalt en je pakje brood van 2 weken geleden onder de bestuurdersstoel is verstopt (wel gezellig paddenstoelen in de herfst)en er 3 klodders vogelpoep op je wagen zitten, dan zakt de moed je een beetje in de schoenen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat dit bij Renault toch echt anders ging.

Een advies voor Opel... Customer Service moet niet slechts een afdeling zijn!

Zo genoeg gezeurd, maar lucht wel op.

Eerst door de wasstraat geweest en hopen dat dit een valse start was.

Zodra ik wat meer kilometers heb gemaakt volgt een update.

Heerlijk

Zo de eerste 2500 kilometer zitten er op.
Na het `turbo` incident eindelijk aan het genieten.

Wat valt er in positieve zin op:
- Kwaliteitsbeleving interieur vind ik in orde.
- Ruimte een verademing.
- Motor is opvallend stil.
- Voldoende trekkracht.
- Rustig en stabiel op de snelweg (rond de 130)
- Wat een gemak met het omklappen van banken etc..

De `knoppenbrei` waar je zoveel negatief over leest vind ik in de praktijk erg meevallen. Meeste knoppen wijzen zich vanzelf. Zelf vind ik de druktoetsen wel prettig, zeker wanneer ik dit vergelijk met de bediening in de Megane.

Mindere punten:
- De bestuurderstoel (AGR) geeft het gevoel los te zitten in bochten. Zelf geprobeerd beweging te krijgen in de stoel, dat lukt echter niet. Misschien zit er iets niet helemaal goed in de zitting. Moet nog even terug naar de dealer.
- Navigatie vind ik zelf wat omslachtig werken. Nog niet heel veel gebruikt, kan dus nog een kwestie van wennen zijn.
- Met name in lange bochten merk je wel dat je met een behoorlijk zware auto onderweg bent.

Tot nu toe tevreden..

daaag Zafira

Voortijdig afscheid van de Zafira.
Beetje dubbel gevoel:
+ Ruimte
+ Stoelen

- Betrouwbaarheid (2x laten staan)

Had de mogelijkheid om in te ruilen, zodoende binnenkort een nieuwe Mondeo.
De hoge zit in de Zafira heerlijk, op de snelweg en zeker in Duitsland vond ik de hoge wagen minder prettig.
Kleine irritaties (puur persoonlijk):
* Ad Blue op ongelukkig momenten bijvullen. 1000km na een beurt?! Soms na 30.000, maar ook na 12.000
* Lijkt wel of dit dashboard in iedere Opel zit.
* Altijd het idee gehad dat er speling zat op de bestuurdersstoel, nooit opgelost.

Kijk met wat gemengde gevoelens terug op de Opel.

6,0