Opel Zafira 1.4 Turbo 140pk Edition (2012)

Uitvoering | Zafira 1.4 Turbo 140pk Edition |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
eerste ervaring
Na 5 jaar plezierig in de touran gereden te hebben werd het tijd voor een nieuwe.
Dan gaat de zoektocht beginnen.
Om een lang verhaal kort te maken.
De touran had ik al 5jaar dus weer 5jaar in een touran zag ik niet zitten.
Peugeot 5008 was een optie maar na een proefrit was die afgevallen.
Toen kwam deze zafira om de hoek.
Ik vond hem gelijk mooi.
Na een proefrit in een meriva(zafira was niet beschikbaar)was de keus gemaakt. We hebben gekozen voor een 140 pk turbo edition in de kleur wit en drie opties intoduktiepakket,confortpakket,twee extra stoelen achterin.Ik moet zeggen hij is zeer compleet alles wat ik wilde zit erop en eraan: 17inch,navi,zilverkleurige raamlijsten,donkerglas op zijramen,en nog veel meer luxe.
Waar ik wel spijt van heb is dat ik er geen comfort stoellen in heb laten zetten.
Het standart spul is niet zo best.
Jammer maar daar kom ja achter na wat kilometers.
Het rijden met de auto is zeer plezierig. Maar dat is altijd in een nieuwe auto.
De 140 pk lijkt me tot nu toe voldoende.
Bij wat meer kilometers zal ik hier op terug komen.
Bij het inrijden gebruik de auto best veel 12l/100km ik hoop dat dat minder wordt.
update 1400km
Zo weer wat kilometers er bij.
Zit nu op 1400km en kan wat meer vertellen over het rijden.
Gisteren een rit gemaakt van 160KM eerst alle klokken op 0 gezet en het meten kan beginnen.
Binnendoor,snelweg en stukje stad,op de snelweg 130 gereden en bij de stoplichten lekker vlot opgetrokken.(gemiddelde rit)
Nu kom ik uit op een verbruik van 7.4l 0p 100km = 1 op 13.5
Dit ten opzichte van de eerste kilometers is een net verbruik.
verder is het een mooie reiswagen die alles doet wat hij moet doen.
Het start stop systeem moet ik nog aan wennen,als je bij een stoplicht staat moet je de auto in vrij zetten en de koppeling oplaten komen dan stopt de motor,kopeling weer in en de auto start weer.
Of ik dit veel ga gebruiken weet ik niet.
Dan nog wat plus punten:
-Radio navi 600,werkt zeer goed,mooi geluid.
-Telefoon aansluiting,heel helder geluid.
-Parkeersensoren voor en achter.
-Grootlicht assistent,werkt heel mooi gaat aan wanneer nodig,gaat uit wanneer niet nodig.
-Regensensor.
-Veel vakjes en bakjes.
-Binnenin heel ruimtelijk.
Min punten:
-Stoelen,niet confortabel
-Bijrijdersstoel niet in hoogteversterbaar.
-verder heb ik nog geen minpunten.
Er zit sinds vandaag al wel een scheur van 15 cm in de voorruit,hoe die er in gekomen is geen idee.
Hier baal ik $%#@#% wel van.
Nu maar hopen dat Carglas er al voorruiten voor heeft.
update 2
Na 7000 km de foto's.
Ik heb na 7000 km nog geen nadelen of problemen.Een klein ding,als de navigatie aan staat is er geen RDS info voor de radio zichtbaar.
Had wel makkelijk geweest voor flits meldingen!!
verder werkt alles naar wens en heb ik niets te klagen.

Opel Zafira Tourer 1.4 Cosmo 7-persoons | Climate Control | Trekhaak | Navigatie
- 2012

Opel Zafira Tourer 1.4 Cosmo 7pers/Navi/Camera/Trekh/Nap!
- 2015

Opel Zafira Tourer 1.4 Berlin Nette auto | Volledige onderhoudshistorie | Trekhaak | Climate control | Navigatie | PDC v+a | Bluetooth etc.
- 2014