Opel Zafira 1.4 Turbo 140pk Cosmo (2013)

Opel Zafira 1.4 Turbo 140pk Cosmo (2013)

UitvoeringZafira 1.4 Turbo 140pk Cosmo
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

de eerste 500okm

In verband met gezinsuitbreiding was het nodig om een 7 zitter aan te schaffen.

Omdat de Opel Zafira Tourer wel de mooiste en ruimste is, is het deze geworden. Het is een Cosmo geworden dus alle opties zitten erop en eraan.

In de kleur Mahogany (donkerbruin metallic) ziet hij er met de chromen randjes erg chic uit. Met deze kleur vallen ook de 'boomerang' koplampunits minder op, wat de auto naar mijn idee ook mooier maakt. Ook de sfeerverlichting binnen (Cosmo uitvoering) is echt een aanrader.

Nog even kort over de aflevering: deze viel me erg tegen. Geen duidelijke uitleg, geen Opel assistance kaart, geen bloemetje of sleutelhanger. Niet de meest up to date navi software (ondanks mijn verzoek). Ik heb dit elders (met veel voordeligere nieuwe auto's) wel veel beter meegemaakt! Hierover ook een e-mail gezonden aan Opel Nederland (benieuw of ik reactie krijg).

Nu over de auto zelf: Ik ben zeer tevreden over de wagen. Hij rijdt heerlijk en geeft inderdaad de ruimte die we wensen. De 1.4 met 140pk is ruim voldoende om lekker vlot mee te gaan en de 6bak schakelt soepel en doeltreffend. Onlangs op vakantie in Duitsland geweest bij de Moesel / in de Eifel en ook in de bergen is het erg prettig rijden. Zeer grote verbetering t.o.v. van de Zafira die wij in 2009 hadden (1.6 115 pk toen) die echt te kort kwam.

Tot nu toe is ook het verbruik erg netjes, zeker 1 op 14. Zeker als je bedenkt dat de auto meer dan 1500kg weegt.

Een tweetal puntjes om in de gaten te houden:
1. Tot nu toe twee keer gehad dat het 'alarmsignaal' bleef afgaan (zegmaar voor de gordel), ook als alles in orde was. Na contact uit en contact aan weer in orde.
2. Tot nu toe ook twee keer gehad dat zomaar de navigatie/audio 'uit viel' tijdens het rijden. Knop ingedrukt om opnieuw aan te zetten en ging weer aan (opstarten).

Verder tot nu toe alleen maar positief over de auto (en ook andere mensen vinden hem erg mooi).

Als ik reactie krijg van Opel Nederland, zal ik een update schrijven.

(nog geen) reactie van dealer Motorhuis of Opel Ne

De Zafira rijdt tot op heden nog heerlijk en geen nieuwe storingen tegen gekomen.

Wat wel vervelend is, is dat ik in tegenstelling tot het antwoord van Opel Nederland, nog niets van de dealer heb vernomen over de Opel Assistance kaart of de 'up to date' navigatie. Sterker nog, ik heb nog helemaal niets van het Motorhuis vernomen.

Erg teleurstellend dus weer. Inmiddels gisteren Opel Nederland hierover ook weer bericht.

Ik wacht het antwoord nog even af, maar anders voor mij geen nieuwe Opel meer (en ook geen Cascada waaraan in nog gedacht had). Jammer, jammer, jammer. Het kan toch wel anders! Geen goede reclame voor Opel.

gebeld door Motorhuis / dealer

Zoals eerder vermeld was ik nog in afwachting van een bericht van Opel Nederland (die de dealer had bericht) en/of de dealer zelf.

Ik ben uiteindelijk door de heer Bram Versfelt van Motorhuis gebeld (mede n.a.v. deze review op autoweek). Deze deelde mij mee dat de betreffende verkoper nog me vakantie was en deze na zijn vakantie contact op zal nemen. Hierop aangegeven dat ik dit bericht erg op prijs stelde.

Vervolgens een paar keer (ik was zelf erg druk) gebeld door de betreffende verkoper en uiteindelijk ook gesproken. Vervolgens een afspraak gemaakt voor komende week om e.e.a. nog door te spreken.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat hierna e.e.a. rechtgezet kan worden en na een mindere start het weer helemaal goed komt.

Over de auto zelf tot op heden niets dan lof, wel nog 1 keer gehad dat het infotainment systeem 'zomaar' op zwart ging, maar opnieuw aanzetten en dit was weer verholpen. Onlangs ook een lange rit naar Duitsland gemaakt die erg comfortabel was.

Nadat ik de afspraak met de dealer heb gehad, laat ik het weten.

goed gesprek bij Motorhuis gehad

Al even geleden uiteindelijk een goed gesprek gehad bij het Motorhuis in Den Haag. Alles naar mijn idee goed uitgesproken en het Opel assistance pasje ontvangen. Verder ook een fles wijn en sleutelhangers.

Ook zou de gekeken/gezorgd worden voor de meest up to date navigatie dvd (2013-2014), wat ik er op prijs stel.

Na een stroeve start heb ik het vertrouwen dat alles helemaal goed gaat komen.

Over de auto zelf kan ik tot op heden ook aangeven nog steeds erg tevreden te zijn. Wel nog eens de 'storing' met het alarmpiepje gehad en nu net geeft de boordcomputer aan 'service parkeerhulp'. Hier binnenkort maar even naar laten kijken.

verkocht - ingeruild

Na bijna twee jaar trouwe dienst, zonder noemenswaardige problemen de Zafira Tourer ingeruild voor een nieuwe Citroën C4 Grand Picasso. Niet direct omdat de Zafira Tourer niet meer voldeed, maar meer door de goede aanbieding van de Citroën dealer (van Schie uit 's-Gravenzande) waar ik met mijn diverse zakelijke auto's erg goede ervaringen heb.

Uiteraard zal ik binnenkort ook verslag doen van de C4 Grand Picasso.