Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Sport (2006)

Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Sport (2006)

UitvoeringVectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Sport
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Ik heb deze auto vanaf 20 december 2006 sindsdien al ruim 18.000km gereden.
Het is een fijne auto, rijdt lekker comfortable en sportief.

Ik ben tot nu toe 1 keer naar Polen gereden met deze auto, je moet goed op je snelheid passen. Voordat je het weet rijd je te hard, dit komt doordat de auto stil en lang is waardoor je niet het gevoel hebt dat je zo hard rijdt.

Onlangs heb ik een proefrit gemaakt in een BMW 520d (automaat) van nov-2007 maar die valt vies tegen kwa vermogen. Mijn Vectra rijdt veel lekkerder en heeft veel meer pit ondanks dat ze beide 150PK hebben. En ook de stuurinrichting van de BMW is veel te gevoellig.
Kortom mijn huidige Vectra is gewoon top.

Heb nog steeds veel plezier met de auto, rijdt als een beest en nog confortable ook.

Het enige probleem wat ik met deze auto heb gehad is dat de verwarming van de buitenspiegel het niet deed, dit werd veroozaakt door een defecte besturings module nadat deze was vervangen deed de spiegel-verwarming het weer.

Cruise control werkt niet meer lekker, slaat regelmatig af. Bediening Handel + schakelaar koppelings pedaal al vervangen echter zonder resultaat.
Na het vervangen van de SIM module (in garantie) was het probleem over met de cruise control.

Bij 180.000km is het vliegwiel vervangen deze zorgde voor een bijgeluid gelijktijdig is ook de koppeling vervangen daar het nu toch open lag.

Door het nieuwe rijden (te lage toerentallen) heb ik ook mijn inlaatspruitstuk moeten vervangen daar de klepsturen was gebroken door de vele aanslag op de kleppen zelf.
Nu trek in de auto lang door en 1 x in de maand rijd ik minimaal 5 minuten met een toerental tussen de 4.000 en 5.000 toeren zodat alles letterlijk en figuurlijk wordt schoongeblazen.

Plezier

De auto heeft nu al 222.000km gereden en deze heb ik met plezier gedaan.

De auto is comfortable en stil, helaas hoorde ik tijdens de koude winter wel de rubbers achter kraken.

Op naar de 500.000km.

Onderhoud

De auto heeft nu bijna 300.000km, vorig jaar een stekker van de 3e verstuivers laten vervangen daar de auto op 3 cilinders reed.

Helaas doet de cruisecontrol het niet goed meer, stop er vaak mee, er zit een contact probleem in dat alleen opgelost kan worden door de SIM module te vervangen. Ik heb er geen ruim 600 euro voor over om de cruise control goed te krijgen.

De turbo is ook vervangen omdat er een flui t in zat.

Ik moet eerlijk zijn dat ik aan deze auto meer reparaties heb gehad dan mijn vorige vectra 2.0 DTI (100PK) waar ik 310.000 km mee heb gereden.

Maar ik vind deze vectra heel lekker rijden met z'n 180pk.