Opel Vectra GTS 3.2-V6 Elegance (2003)

Opel Vectra GTS 3.2-V6 Elegance (2003)

UitvoeringVectra GTS 3.2-V6 Elegance
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008

Ik heb de auto vanaf 15 Januari 2008

Als eerste het beeld van de Vectra:

De auto ziet er van buiten groot en krachtig uit, ( dat is hij ook )
Hij ziet er sportief uit door de sportieve gril,
de aflopende dak lijn ( coupe look ) en de dubbele uitlaat aan de achterkant van de auto, daarbij maken 17 inch lichtmetalen velgen, donkere achterlichten
en de van af fabriek af gemonteerde xenon lampen het helemaal af.
Het embleem achter op de auto van de machtige V6 straalt natuurlijk ook kracht uit.

Vanbinnen vind ik de auto ruim, mooi en luxe afgewerkt.
De sport stoelen zitten zeer comfortabel, de zijdelingse steun is ook perfect,
ideaal voor lange ritten.
Het stuur kun je samen met de stoelen op veel manieren verstellen,
en het is dus niet moeilijk om een goede zit positie te krijgen.
Er is veel luxe aanboord zoals bijvoorbeeld:

- ECC met aan beide kanten tempratuur regeling,
- half leren bekleding,
- radio met 4 CD wisselaar en ingebouwde telefoon, ( origineel )
- 9 luidspeakers, ( 1 in het midden van het dashboard en 8 in de deuren )
- regensensor,
- automatisch dimmende binnenspiegel,
- verlichte make-up spiegeltjes,
- enz. enz…

Als je rijdt merk je dat je met een ruime auto aan het rijden bent,
er is meer dan genoeg been en hoofd ruimte voor de voorpassagiers,
de achter passagiers hebben iets minder ruimte, dat komt door de aflopende daklijn maar een persoon van 1 meter en 85 centimeter heeft plaats zat.
Zoals ik al zei voorin ontbreekt het je aan niets, maar achterin hoef je ook niet te klagen, met de elektrische ramen, midden arm steun, de in de bank geïntegreerde beker houders en de extra 12 Volt aansluiting voor eventueel een DVD speler,
zo blijven de kinderen op de achterbank ook bij langdurige ritten heerlijk rustig.

Met de veiligheid zit het bij de Vectra ook goed,
met de 8 Airbags, actieve hoofdsteunen voor,
ABS ( Anti Blokkering Systeem )met BAS ( Remassistent ),
ESP ( Stabiliteitsprogramma ) met ASR ( Anti Slip Regeling )
heb je een heel dozijn afkortingen aan boord. Hopelijk heb ik ze niet nodig.
De bandenspanningcontrole systeem vind ik ook een goed systeem,
de rode lampjes in de deuren als je ze opent zijn ook ideaal.

Over de motor heb ik echt niets te klagen, de 3.2 V6 24V heeft 220 pk,
en word aan gedreven door een volautomatische versnellingsbak die je desgewenst
ook zelf kan schakelen.
Als je optrekt komt gewoon een grijns op je gezicht, het roffeltje in de motor laat horen dat je nog veel meer gas mag geven, en dat doe je dan automatisch ook,
Je moet dus goed uitkijken voor de heren en dames die langs onze wegen de snelheid contoleren, je zit zo over het maximaal toegestaande snelheid heen.

Ik hou meer van toeren dus rij ik redelijk rustig, soms even vol gas geven en dan haal ik een verbruik in gecombineerd ritten (vooral stad en een beetje snelweg) van 10,7 liter op 100 km, en dat vind ik netjes voor z’n zware motor.
Als ik een grote rit op de snelweg maak met cruise controle aan
dan rij ik 7,2 liter op 100 km, bij een constante snelheid van 120 km per uur.

Net na de aanschaf van de auto hadden we een storing in het systeem,
na uitlezing bij de dealer die het natuurlijk heel vervelend vond,
kwam er uit dat de sensoren in de uitlaten een te hoge uitstoot waarde registreerde,
dit kwam door iets in de motor precies weet ik het ook niet,
de storing kon geen kwaad voor de motor vertelde ze mij,
hij reed alleen wat onzuiniger, ze hadden de motor gereinigd en de storing gewist, rijden maar, dachten we.

3 dagen later het zelfde lampje ging branden, weer een storing.
Terug naar de dealer, die vertelde nog wel een oplossing
te hebben, maar dat was een iets gecompliceerdere oplossing,
en zou ook langer gaan duren, we hebben toen de wagen 4 dagen bij de dealer
laten staan, ze hebben van alles vervangen en ze hebben hem uitvoerig getest,
vanaf toen heeft hij het perfect gedaan, de storing is niet meer terug gekomen.
De dealer heeft natuurlijk alles gedaan onder garantie en de gratis leen auto was ook een Vectra dus we hadden op het ongemak na niets te klagen

22-05-2008

Ik hoorde al een tijdje tijdens het rijden een bonk geluid rechts voor, bij drempels en als ik op de snelweg het gas los liet en dan weer in trapten,
naar de garage gegaan daar bleek dat er een kleine speling op de stuurkogel zat
afspraak gemaakt en ze hebben het weer keurig vervangen en ook opnieuw uitgelijnt
in de garantie natuurlijk. met weer een gratis leen Vectra.

ze hebben toen ook nog wat kleine dingen gerepareerd zoals:

- een rammeltje in de zonnebril houder in het dak,
- moterkap vast gezet, op de snelweg leek het dat deze een beetje los zat.

en ik heb er toen ook meteen een afneembare trekhaak op laten plaatsen,
deze hebben ze mooi weg gewerkt als ik hem niet nodig heb haal ik de haak er van af en klap ik de 13 polige aansluiting achter de bumper en je ziet er absoluut niets meer van, dat was ook een voorwaarde van mij ik zou het zonden vinden van de sportieve auto als ik er zo een lelijk stuk metaal achter zou zien zitten.